În mai multe state din SUA nu se poate juca poker online în mod legal. Subiectul este din ce în ce mai actual în rândul legiuitorilor, în lipsa unei reglementări federale, astfel că fiecare stat face cum dorește.

Dar, care sunt statele din SUA care au legalizat pokerul online și unde sunt încă discuții în desfășurare pe marginea acestei teme?

Site-ul legaluspokersite.com face un bilanț general al situației, oferind o hartă în diverse culori. Predomină nuanța „gri”, ceea ce echivalează cu „fără legalizare”, situație existentă în majoritatea statelor.

Iată unde este reglementat și legal pokerul online: Nevada, Michigan, Pennsylvania, Delaware, New Jersey, Rhode Island, West Virginia, Connecticut, în timp ce discuțiile privind o posibilă legalizare sunt în desfășurare în Illinois, Kentucky, Massachsetts și statul New York, precum și, mai nou, în Wyoming.

Pe hartă există și statele „negre”, unde s-a discutat despre reglementarea pokerului online, dar numeroasele opoziții au provocat un impas care durează de ceva timp.

Acestea sunt: California, Oregon, Colorado, Nebraska și Dakota de Nord, Iowa, Louisiana, Mississippi, Indiana, Ohio, Maryland, Maine și Virginia.

Trebuie spus că abolirea PASPA, legea federală care interzicea reglementarea pariurilor sportive, a deschis o nouă eră în lumea jocurilor.

Prin urmare, la fel cum tot mai multe state reglementează pariurile, la fel se întâmplă și cu pokerul online, iar harta poate suferi modificări de la o lună la alta, în urma actualizărilor.