Contact
Network Advertising & Media SRL

Bdul. Iancu de Hunedoara, Nr. 25, Sector 1
București, România

Noile reguli ale companiei Twitch ar putea intra în contradicție cu regulile autorităților germane de reglementare privind jocurile online. Platforma de streaming este avertizată că are nevoie de licență nemțească, pentru putea face reclamă la jocuri de noroc pe teritoriul Germaniei.

Gluecksspiel (GGL), autoritatea de reglementare a jocurilor de noroc din Germania, varianta nemțească a ONJN, a avertizat Twitch că platforma sa de streaming trebuie să respecte regulile de publicitate privind jocurile de noroc (GlüNeuRStv).

Avertismentul este un răspuns la actualizarea de către Twitch a „Regulilor comunitare” care a intrat online pe 18 octombrie, impunându-se interzicerea „site-urilor de sloturi, ruletă și zaruri nesigure”.

PRevederile actuale sunt că „începând cu 18 octombrie, ne înăsprim și mai mult regulile, inclusiv interzicerea oricărui streaming de site-uri listate care conțin jocuri de sloturi, ruletă și zaruri și care sunt fără licență în Statele Unite sau în alte jurisdicții care oferă protecție consumatorilor sub formă de limite de depozit, perioade de așteptare și sisteme de verificare a vârstei”.

Deși GGL a recunoscut că actualizarea Twitch a fost „un pas în direcția bună”, a remarcat că noile reguli ale platformei de streaming din SUA sunt insuficiente, deoarece „în Germania, orice formă de publicitate sau de atragere a atenției asupra site-urilor de jocuri de noroc ilegale este interzisă.

Pokerul și pariurile sunt susținute de Twitch pe platforma sa internațională.

Twitch i s-a reamintit că, în conformitate cu regulile regimului GlüNeuRStv, numai operatorii aflați pe „lista albă” pot face reclamă pentru publicul german, regulă care se aplică proprietarilor de media naționali și internaționali.

Trebuie să-și pună regulamentul în ordine până la finalul anului

„Autorizațiile de la autoritățile europene sau non-europene, de exemplu cele americane, nu ar fi recunoscute în Germania. Furnizorii autorizați de jocuri de noroc din Germania sunt enumerați în lista albă oficială. Această listă este actualizată în mod regulat”, informează autoritățile.

Avertismentul GGL spune că orice streamer care promovează jocurile de noroc ilegale / fără licență riscă o condamnare penală.

Twitch trebuie acum să se asigure că conținutul de jocuri de noroc promovat pe platforma sa respectă cerințele stricte ale regimului GlüNeuRStv privind promovarea ofertelor de jocuri de noroc și a jocurilor care pot fi promovate publicului german.

Twitch a fost sfătuit să-și clarifice regulile de publicitate înainte de 1 ianuarie 2023, moment în care GGL va prelua toate sarcinile de monitorizare a publicității pentru jocurile de noroc din Germania.