Dialogul încins de pe piața jocurilor de noroc s-a prelungit într-o răfuială politică. Pesedistul Marcel Ciolacu, buzoianul urcat în jilțul de premier, se declară șantajat de personaje însemnate din piață, după ce a bătut în cuie modificările care afectează domeniul: o fostă șefă a ONJN, Odetta Nestor, și omul de afaceri Sorin Constantinescu.

Prim-ministrul României consideră că Sorin Constantinescu are ambiții politice, alipindu-se Opoziției. Fost consilier în cabinetul Ludovic Orban, actual lider al formațiunii Forța Dreptei, Constantinescu ar face jocurile AUR, un partid cu apucături extremiste, dar la mare modă în sondajele de opinie.

„Inventează povești”

În timp ce Odetta Nestor a ales, momentan, tăcerea, Sorin Constantinescu trage cu toate tunurile în Ciolacu, cel care a afirmat că omul de afaceri s-a văzut cu „liderul populiștilor”, căruia nu i-a dat numele, dar trimiterea este fără echivoc: George Simion.

„E disperat omul, pentru că nu are absolut nicio dovadă față de ceea ce declară. Nu l-a șantajat nimeni. Au văzut că au făcut o lege proastă, scrisă de tanti aia de care a scris și Playresponsibly (n.r.Lilia Marin), total neaplicabilă, și-au dat seama că au făcut un rahat și că n-au ce să facă, iar acum acuză.

Vorbește ba de șantaj, ba că se încearcă să îi contacteze cineva, ba că... Ei sunt foarte bine consultați, probabil de vreun consultant d-ăsta politic, ca să distragă atenția de la Crevedia, de la Vaslui, de colo, de colo... Jocurile de noroc sunt un subiect sensibil.

Inventează niște povești de-astea... Vă dați seama, cine șantajează prim-ministrul unei țări? În momentul când spui că ești șantajat, ai dovezi. Ai telefon ascultat, ai hârtii, ai o înregistrare, ceva.

Autoritățile, în două secunde... Vine Miliția și îi ia pe oamenii care șantajează. E prim-ministrul, nu e orișicine!”, afirmă omul de afaceri, pentru Playresponsibly.

Admite că a mers la Școala de Vară a celor de la AUR

Acesta recunoaște că a avut contacte cu liderul AUR. „M-am întâlnit cu George Simion, am mâncat la restaurant, au avut o Școală de Vară și mi-au propus să fiu speaker împreună cu Dan Puric și cu Robert Turcescu.

Erau niște tineri acolo, eu fac educație financiară și merg prin școli și prin licee. Mi-a făcut plăcere să fac chestia asta și probabil că ne-a văzut cineva împreună și de acolo a înnebunit. Dar n-am discutat niciun cuvânt cu George Simion despre jocuri, despre industria de jocuri sau de ceva...

Pur ce fac eu pe Internet, pe TikTok, pe Facebook, pe Instagram, pe Youtube, unde am un million de oameni. A fost pur educațional, nimic altceva. Am mâncat împreună cu George Simion la restaurant.

O fi văzut vreun „cățel” de-al lui Ciolacu sau cine o fi văzut pe acolo și, na, având un milion de urmăritori pe rețelele sociale, a înnebunit ăla (n.r. – Ciolacu), că duc un milion de voturi la AUR și pierd alegerile (n.r. - PSD). Oricum, sunt în prăbușire liberă”, încheie Constantinescu.