Proiectul legat de impozitatea oricărui câștig de peste 1.000 de lei la jocuri de noroc cu un procent de 40% a murit din fașă, fiind blocat în etapa a doua, deși trecuse lejer de o primă comisie. Totodată, se propunea ca orice câștig sub 1.000 de lei să nu fie deloc impozitat.

După ce Ministerul de Finanțe stabilise anumite reguli, acceptate de industrie, peste noapte, parlamentari din arcul guvernamental au venit cu un nou proiect, fără consultarea prelabilă a operatorilor și a instituției care administrează domeniul în numele statului, Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc.

În cadrul Comisiei de Buget de la Senat s-a adoptat, ieri, un amendament care dădea o lovitură puternică industriei jocurilor de noroc. Totul a pornit de la un amendament la Codul Fiscal propus de doi parlamentari UDMR, partid aflat la guvernare alături de PSD și de PNL.

Inițiativa nu este însă susținută de colegii de coaliție guvernamentală, fiind blocată de către cei din PND și din PSD. „Punem lacătul pe toată industria și ne luăm adio de la impozitele colectate, dacă ar intra în vigoare amendamentul”, au spus oameni din domeniul jocurilor de noroc.

Astfel, pe mai departe va fi păstrată varianta inițială, cu impozitul de 40% care se aplică doar de la un câștig de 66.750 de lei în sus. De asemenea, câștigurile mai mici de 10.000 de lei sunt impozitate cu un procent de numai 3%. Limita de 1.000 de lei nu există în actualele prevederi.

impozitjocuri.jpg
impozitjocuri.jpg