Prințul moștenitor Al Maktoum își propune să transforme Dubaiul într-un hub atractiv pentru jocuri prin programul Dubai pentru jocuri 2033. Dezvoltarea ar urma să aibă loc prin atragerea experților din industrie și, mai apoi, prin crearea de conținut propriu.

Dubai nu vrea să mai fie doar o destinație turistică, acum se fac planurile pentru a devenit și un centru atractiv pentru iubitorii de jocuri video și de gaming. Prin programul Dubai pentru jocurile 2033, Prințul Moștenitor Mohammed bin Rashid Al-Maktoum își propune să transforme Dubaiul într-un centru cu adevărat de ultimă generație pentru jocuri.

Un proiect ambițios care își propune să plaseze rapid emiratul în topul celor mai importante 10 orașe din lume pe o piață care a oferit marje ample de creștere în ultimii ani.

Se fac pași importanți privind legislația la nivel federal pentru reglementarea piața jocurilor de noroc. Nu există încă o certitudine, dar se știe că Wynn construiește o stațiune pe insula Al Marjan din Ras Al Khaimah, care ar trebui să devină prima stațiune-cazinou din regiune.

Revenind la jocurile video, scopul pe care emirul vrea să-l atingă este creșterea produsului intern brut cu un miliard de dolari prin folosirea întregului potențial al acestui sector în expansiune.

Cuvântul-cheie este metaverse

Inițiativele în acest sens se numesc Metaverse Alliance, Metaverse Guidelines și Metaverse Pioniers. Nu întâmplător apare cuvântul „metaverse”, simbol al inovației.

Concret, programul Dubai for Gaming 2033 va fi coordonat de viitoarea fundație Dubai și va desfășura diverse acțiuni pentru a da dezvoltare imediată acestui sector. În primul rând, va încerca să atragă cel mai mare număr de experți și iubitori de jocuri video, apoi se va concentra pe crearea propriului conținut.

La aceasta se adaugă și producția de tehnologii inovatoare care vor avea drept scop consolidarea acestei economii în curs de dezvoltare și care, conform strategiilor naționale, ar trebui să creeze 30.000 de noi locuri de muncă.

Printre obiective se numără și acela de a crea conexiuni grație unei noi platforme globale care va putea colabora cu universități și companii internaționale.

Condițiile sunt îndeplinite și nu este o coincidență faptul că, în urmă cu câteva luni, Craig Billings, CEO al Wynn Resorts limited, a declarat că Emiratele Arabe Unite reprezintă „cea mai interesantă piață nouă a jocurilor de noroc din ultimele decenii”.

Referința în acest caz vizează cazinourile. Din acest motiv, Dubai ar putea deveni în curând unul dintre cele mai interesante hub-uri pentru piața jocurilor de noroc.