Situația se menține tulbure pe piața jocurilor de noroc în ceea ce privește funcționarea păcănelelor în agențiile terestre din localitățile aflate sub 15.000 de locuitori.

ONJN a declanșat controale după data de 28 aprilie și a prins în flagrant doar 12 dintre firmele care n-au respectat dispozițiile asumate în lege de Alfred Simonis.

După ce a trecut primul rând de alegeri politice, valul controalelor s-a stins brusc, astfel că nu s-a mai mișcat nimic pe tărâmul revocărilor de licență.

În piață sunt informații că numeroase alte companii au călcat pe bec (AICI - cazul Get's Bet), dar, în stil mioritic, „s-au descurcat” folosind sistemul PCR (Pile-Conoștințe-Relații) și nu au fost pedepsite.

Închiderea unei astfel de firme înseamnă dureri de cap nu doar pentru patroni. Problemele se răsfrâng și asupra angajaților, nevoiți să-și caute de muncă în altă parte. 

Ce se întâmplă cu oamenii de la firmele puse pe butuci? Am încercat să aflăm apelând o companie lăsată fără licență de funcționare.

Nu și-a cerut garanția înapoi

O societate pedepsită ca urmare a aplicării legii și care nu funcționează în prezent este Lucky Frog, din Craiova, administrată de Mariana Brotac.

Femeia afirmă că are peste 30 de angajați, cărora le achită în continuare salariul, deși momentan aceștia stau acasă.

Îmi este milă de oameni și încerc să le alin suferința. Unii vor să plece în străinătate, eu îi ajut cât pot. Le-am spus că le plătesc salariul cât există acest litigiu pe rol. Aștept să se lămurească totul în instanță”, ne spune olteanca.

Cu licența revocată, Lucky Frog trage speranțe că va reveni în forță pe piață, cu o sentință favorabilă din partea instanțelor de judecată.

În acest sens, compania nici măcar nu a făcut cerere pentru recuperarea de la Trezorerie a garanției de 500.000 de euro, bani care i se cuvin. Suma a fost constituită tocmai pentru a putea funcționa.

Citește și:

Lucky Frog atacă frontal Comitetul

S-a oprit „măcelul”? Comitetul, sub amenințarea firmelor pedepsite

Lucky Frog, lovită la Piatra Olt: Sunt cea mai serioasă firmă din Dolj / Compania, afectată de o tragedie

EXCLUSIV / Lista firmelor cu licența revocată pentru că au încălcat legea păcănelelor