Autoritatea daneză pentru jocuri publică raportul privind jocurile ilegale pentru 2023. Sunt 49 de site-uri ilegale blocate și datorită colaborării stabilite cu Apple, Google și Facebook. La acestea se adaugă 34 de inspecții la puburi și alte rapoarte privind loterii ilegale.

Acestea sunt câteva dintre rezultatele care pot fi citite în raportul publicat de Autoritatea daneză pentru jocuri de noroc privind lupta împotriva jocurilor de noroc ilegale, activitate desfășurată în anul precedent.

După cum se precizează în document, „în 2023, autoritatea de reglementare daneză, în colaborare cu unitatea antifraudă a agenției fiscale, a efectuat mai multe căutări pe site-uri web potențial ilegale. Pe scurt, 49 de site-uri web ilegale au fost blocate, inclusiv câțiva giganți internaționali, iar operațiunile vor continua în 2024 cu toate acele platforme fără licență în țara scandinavă”.

„Autoritatea daneză a remarcat, de asemenea, că jocurile ilegale sunt oferite prin intermediul aplicațiilor și că accesul la publicitate se face adesea prin Facebook și Google. Prin urmare, autoritatea de jocuri a început o colaborare cu Apple, care își poate elimina apoi aplicațiile din magazinul de aplicații danez, dacă este prezent conținut ilegal de jocuri”.

O colaborare similară a fost începută și cu Google pentru a raporta activitățile ilegale de jocuri în aplicațiile Google Play, care pot fi, de asemenea, eliminate. În plus, parteneriatul cu Google oferă acces direct pentru a raporta conținut ilegal de jocuri de noroc pe YouTube și link-uri sponsorizate pe motorul de căutare Google.

Această monitorizare a jocurilor ilegale a fost activată și pe serviciile de streaming precum Twitch, jocurile din YouTube și pe jocurile de pe Facebook.

Monitorizarea autorității daneze din 2023 a continuat și prin inspecții fizice ale pub-urilor, cu 34 de inspecții, dintre care două au condus la o plângere la poliție pentru furnizarea de jocuri ilegale, inclusiv loterie.

În ceea ce privește aparatele de joc și terminalele de pariuri instalate ilegal, Autoritatea daneză a fost implicată în 17 cazuri în care au fost înființate fără licență aparate de poker, aparate de jocuri sau terminale de pariuri.

În ceea ce privește pokerul însă, Autoritatea de Jocuri a asistat Poliția în cazul unui club fără licență, în 2023.

Fundamental este și proiectul de supraveghere în sălile de bingo. În plus, au fost depuse 38 de rapoarte pentru desfășurarea de loterii de caritate ilegale, răspândite geografic în districtele de poliție din întreaga țară.