Camera Deputaţilor a aprobat, marţi, în calitate de for decizional, legea care interzice sălile de jocuri de noroc în localităţile care au mai puţin de 15.000 de locuitori.

Preşedintele interimar al Camerei Deputaţilor a declarat în plen că „nu este suficient, ci este un prim pas, o primă victorie împotriva industriei păcănelelor, care în următoarele zile va trebui să închidă în peste 90% din localităţile din România sălile de jocuri care sunt deschise”.

„Deşi nu e suficient, deşi mai sunt multe lucruri de făcut, după ce această lege intră în vigoare va fi mai bine decât e astăzi. Astăzi, e un no mans land, fioecare poate face ce vrea şi poate deschide oriunde, oricâte”, a mai spus Simonis.

Alfred Simonis a mai spus că se angajează că în perioada următoare vor fi adoptate alte acte normative pe această temă.

„E foarte interesant cu PNL nu a avut nicio părere la acest proiect de lege. (...) Eu şi colegii din USR am iniţiat acum aproape doi ani această luptă. Dependenţa de jocuri de noroc e dependenţa cu cea mai mare rată de suicid.

Flagelul jocurilor de noroc nu există doar în localităţile care au 15.000 de locuitori. Păcănelele distrug milioane de familii din toată ţara. Noi am votat pentru această lege, dar până nu vom adopta soluţiile corecte lăsăm neprotejaţi mai mult fde jumătate dintre români”, afirmă Diana Stoica, USR.

Liberalul Liviu Voiculescu suferă

Milkos Zoltan a anunţat că şi UDMR a votat pentru adoptarea acestei iniţiative.

„Considerăm că e nevoie de adoptarea unor măsuri asemenătoare pentru a stopa acest fenomen extraordinar de nociv pentru întreaga comununitate. Nu este suficient ce am făcut astăzi”, adaugă Milkos.

La rândul său, Adrian Cosma afirmă că „PNL va vota orice proiect care vine să stârpească acest fenomen”.

„Nu e suficient, dar oprice pas este binevenit. PNL a fost primul partid care a făcut o lege, un proiect de lege pentru lista celor indezirabili, cei care nu mai pot intra în sălile de jocuri de noroc dacă sunt dependenţi. Săptămâna viitoare, solicit, să punem pe ordinea de zi proiectul care vine să interzică publicitatea la jocurile de noroc”, încheie Cosma.

Singurul PSD-ist care nu este de acord este „senatorul păcănelelor”, Liviu Voiculescu, cu afaceri în domeniu și trecut recent din barca PNL-ului. De altfel, se observă că doar PSD a depus amendamente.

Playresponsibly va explica, în zilele următoare, pe cine îngroapă decizia Coaliției.