Autoritățile din Italia se pregătesc să actualizeze reforma jocurilor de noroc. În primă fază, a fost aprobat proiectul de lege pentru implementarea sistemului în vigoare din 2016 și, în scurt timp, procesul vafi discutat și va fi supus la vot. Noua prevedere constă din doi piloni principali.

Prima se referă la cei care dețin sloturi. Al doilea set de reguli se referă la lupta împotriva jocurilor de noroc patologice.

Printre altele, aparatele vor trebui să fie echipate cu cititor de card de sănătate (cum se întâmplă la aparatele de țigări), pentru ca doar adulții să se poată juca. În plus, limitările orare decise astăzi la nivel individual vor fi standardizate la scară regională.

În cele din urmă, va fi alocată suma de un milion de euro pe an, pentru a lupta împotriva dependenței de jocuri de noroc, precum și pentru înființarea Zilei „Slot, no thanks!”. „Suntem, evident, deschiși dialogului cu toate forțele politice care doresc să discute serios acest text, să-l îmbunătățească și să-l facă cât mai util pentru cetățeni”, explică consilierul regional Fabrizio Ricca.