În ședința publică de azi, 12 ianuarie, a Consiliului Național al Audiovizualului (CNA) s-a luat în discuție interzicerea totală a reclamelor caselor de pariuri și a jocurilor de noroc. AICI, ordinea de zi

În jurul prânzului s-a încheiat ședinta CNA în care a fost dezbătută adresa primită de la Secretariatul General al Guvernului privind modificarea Legii Audiovizualului, articolul 29, cu referire la publicitatea la jocuri de noroc/pariuri sportive/cazinouri.

S-a solicitat punctul de vedere al CNA, iar instituția care reglementează piața audiovizualului din România a dat aviz pozitiv, în unanimitate.

Este vorba despre interzicerea publicității la jocuri de noroc/pariuri sportive, cazinouri, interzicerea difuzării extragerii loto - Loteria Româna, a competițiilor sportive brenduite cu orice alt operator de jocuri de noroc de pe piață. Într-un cuvânt, se interzice totul!

Urmează discuțiile din comisiile parlamentare pe această initiațivă, unde CNA va merge să-și susțină punctul de vedere. S-a decis să nu mai existe nicio consultare cu radiodifuzorii. Interdicția va fi activă atât pe TV, cât și în mediul online!

AICI, propunerea legislativă de la site-ul Camerei Deputaților.