Anul electoral 2024 aruncă pietre de moară în bugetul companiilor care operează păcănele. Legea făcută de guvernul Ciolacu a băgat în faliment operatori clasa I și clasa a II-a. 

Societăților cu slot machine, autoritățile le impun să depună la Trezorerie o garanție de 500.000 de euro. Unele firme renunță pentru că nu pot plăti, iar altele - pentru a intra în așa-numite CAP-uri, ca să achite gajul la comun cu alții.

Inițial, data-limită de depunere a sumei era 1 ianuarie 2024. După intervenții, s-a stabilit că banii trebuie achitați când se autorizează primul aparat în 2024 (pentru licență, o firmă trebuie să dețină minimum 75 de aparate).

Libra, o bancă prietenoasă

„Totul se contractează pe piață. Rezistă doar marii distribuitori, care sunt și producători. Până acum, circa 30 de firme de sloturi au plătit garanția. Sunt cei mari, Maxbet, Superbet, Magnumbet, Las Vegas, Player, Admiral și alți câțiva ca ei, care sunt până la 10-15, pentru care suma nu este o problemă. Pentru cei mici însă, acești bani sunt greu de găsit.

Unii au ales să se asocieze. Închid vechile firme, ca să se adune într-alta sau altele. Alții au apelat la singura bancă dornică să ofere finanțare domeniului jocuri de noroc, Libra Bank, de unde poți lua credit, dar asta durează, sau poți garanta cu imobile, dar trebuie evaluator, durează și treaba asta.

Așa că ai nevoie de bani cash în scurt timp, ca să-ți poți autoriza aparatele”, spune o persoană bine informată din domeniu, Cristian Pascu, preşedintele Asociaţiei Organizatorilor şi Producătorilor de Jocuri de Noroc din România.