„Foamea de bani” a Guvernului Ciolacu a aruncat în aer piața jocurilor de noroc, iar un proiect de ordonanță ieșit din culise, nepus în dezbatere publică, i-a determinat să ia măsuri, pentru a încerca să supraviețuiască.

Una dintre modificările la ordonanța 77/2009 spune că fiecare operator va trebui să depună la Trezoreria statului o garanție anuală de 1.000.000 de euro. Suma este uriașă pentru micii agenți economici și favorizează marii operatori, care vor profita de pe urma închiderii punctelor de lucru deținute de „pigmei”.

Ca să poată achita milionul, mai mulți operatori au planificat ca astăzi să meargă la Romexpo, la ziua a doua a Entertainment Expo Arena 2023 - ediția a 15-a, și să încerce să se organizeze într-o asociație care să funcționeze ca o singură companie.

„Se va face o firmă mare, doar avem dreptul legal la asociere. Firma va aduna banii de garanție, cei 1.000.000 de euro, pentru ca să poată funcționa. Vom funcționa ca un CAP, în care fiecare vine cu parcela lui, ca să fiu plastic. Greu va fi cu privire la răspunderea juridică. Conduce doar unul sau fiecare va avea câte o cotă parte egală? Sau ce vom face când unul dintre membri nu-și va putea achita contribuția? Vom vedea în ce formulă vom activa, cert este că trebuie făcut ceva, nu putem sta cu mâinile-n sân. Există o mare incertitudine în privința viitorului”, spune Cristian Pascu, președintele AOPJNR - Asociația Organizatorilor și Producătorilor de Jocuri de Noroc din România.

CAP este acronimul pentru Cooperativa Agricolă de Producție, o formă de organizare din perioada comunismului, una impusă de conducerea de stat.

Cooperativa agricolă de producţie era organizaţia economică socialistă în care ţăranii se uneau de bunăvoie, aducând în proprietatea cooperativei pământul şi celelalte mijloace principale de producţie.