Semiotic vorbind, primul indiciu despre fiasco-ul galei de diseară a venit cu marea somnoreală de la „Ora exactă de somn”. Atunci, Alexandru a stat onorific de cuminte în prima băncuță cu un ochi la pozar și cu celălalt la Mihneaela, care, la rândul său, modera cu un ochi la ușă, iar cu altul pe fotograf.

Ce a fost acolo așa a fost și trebuia să rămână în marja de penibil moderat.

Dar cum cartea de logică este un corp străin pentru cei doi organizatori, iar revistele colorate nu ajută în astfel de cazuri, rămân ancorați în celebra buclă logică „Post hoc ergo propter hoc”.

Adică, pe scurt, ați fost penibili odată, o să fiți penbili și azi dacă insistați în grandomanie. Lăsați pozarul să plece acasă, vă spunem noi că Gabi Gheorghe nu vine la sindrofie, gata, spuneți bancuri proaste și recalculți-vă meniul.

Iar dacă tot vă dăm exclusivități, luați una și cu Pocora. Silviu care astă-vară stătea sprânceană cu Daniel pe la Loft, iar la „Ora exactă de somn” a fost sufletul petrecerii, de data aceasta și-a băgat picioru-n ghips.

Să nu-l credem pe încă vicepreședintele ONJN vreun recursor la metodă, vreun cartezian. Nuuu, el are instinctul acelor animăluțe care părăsesc primii corabia, șobolani parcă le spune.

Așadar, gală fără poze cu Ghiță la copertă, nuntă fără lăutari. Cum va mai putea el să se prezinte pieței, omul, consilierul, chelaru, paharnicu', logofătul - președintelui, dacă nu dă măcar o copertă?

De data aceasta, odată cu acest nou președinte a cam murit francul.

Nu-i ducem noi grija lui Alexandru, se reinventează el, diseară hitul va fi să-mi cșnîi pozar bătrân, să-mi cânți.... Dar cu Mihneaela cum rămâne, cică unul dintre sponsorii principali și regulați, recte ROMBET, ar cam fi întors portofelul, de i-a căzut Mihneaelei deontologia în fasole.