Playresponsibly a scris sâmbătă că Societatea Civilă de Avocați Zegrean, Gaftone & Asociații, care-l are ca lider pe Augustin Zegrean - fost președinte CCR, îi va reprezenta în instanță pe operatorii din domeniul jocurilor de noroc puși la colț de legea inițiată de PSD prin parlamentarul Alfred Simonis.
Augustin Zegrean a recunoscut că s-a întâlnit cu reprezentanții unei asociații de profil, dar insistă să adauge că lucrurile nu sunt bătute în cuie.
Casa de avocatură își are sediul în Bistrița. „Au venit vreo 20 de persoane la mine, în două ture”, a comentat, în discuția telefonică purtată azi cu Playresponsibly, avocatul Zegrean, care a repetat că nu s-a semnat contractul de reprezentare.
Totodată, admite că discuțiile privind implicarea firmei sale în această speță vor continua și a constatat, după ce a studiat emanația lui Simonis, că „legea nu vorbește despre autorizație”.
Iar tocmai această lacună din lege vor patronii de sloturi să fie speculată în fața instanțelor de judecată, pentru a avea câștig de cauză.
Redacția a mai scris că circa 25 de societăți sunt dispuse să achite un onorariu de 4.000 de euro fiecare. Procesul se anunță însă de durată, cel puțin un an-doi, perioadă în care falimentul ar putea face ravagii în industrie.
„Am avut doar discuții”
Din partea amintitei firme de avocatură am primit și un mesaj scris, pe mail.
„Societatea noastră nu a încheiat niciun contract de asistență juridică cu niciuna dintre persoanele afectate de această lege. Am avut doar două întâlniri la birou cu câțiva reprezentați ai societăților care organizează jocuri de noroc.
În cazul în care vom încheia un contract de asistență juridică cu aceștia, vom stabili atunci ce avem de făcut.
În ceea ce privește numărul de companii pe care îl reprezentăm, vă arătam că deocamdată nu am încheiat un contract de asistență cu nicio astfel de companie. Am avut doar discuții cu reprezentanții a aproximativ 20 de firme.
Sumele vehiculate de dumneavoastră vă aparțin (n.r. - un onorariu de 4.000 de euro de firmă și un procent din câștig), noi nu am încasat nicio sumă de bani de la aceștia. Onorariile avocațiale se încasează după încheierea contractului de asistență juridică.
Fiecare dintre firme și-a făcut o estimare raportat la veniturile nerealizate după închiderea activității”, a comunicat societatea condusă de familia Zegrean, tatăl Augustin și fiul Teodor.
O părere juridică despre caz poate fi citită AICI.