De aproximativ 3 ani, Consiliul Consultativ al ONJN, entitate aflată în directa subordonare a președintelui instituției, nu s-a mai întrunit.

În această perioadă, piața jocurilor de noroc din România s-a confruntat cu mai multe situații, una mai dificilă ca alta: pandemie, reluarea activității post-pandemice, de fiecare dată după alte reguli, iar în ultimul an a avut loc confruntarea cu criza declanșată de mărirea taxelor și impozitelor plătite către stat.

Nu întâmplător, Stelian Caramitru, omul care a reușit să introducă o lege pentru prevenirea adicției, n-a avut cu cine discuta la ONJN despre problema care-i distrugea zilnic viața propriului fiu.

În aceste condiții, Asociația Organizatorilor de Jocuri de Noroc la Distanță (AOJND), prin președinta Odeta Nestor, solicită președintelui Pocora întrunirea Consiliului Consultativ. Până acum, au trecut doar două zile de la demersul AOJND, dar nu s-a primit niciun răspuns.

Întrebată de Playresponsibly despre demers, Odeta Nestor (foto) a comentat: „Eu am solicitat de mai multe ori întrunirea Consiliului Consultativ, pe vremea președinției lui Alin Teodor, dar și recent, domnului Pocora. Sper într-un răspuns afirmativ”.

Aceleași surse bine informate ale Playresponsibly ne-au spus ca atât fostul președinte, Alin Teodor, cât și actualul, Silviu Pocora, nu sunt suficienți de experimentați pentru a prezida un Consiliu Consultativ, care este un fel de „sfat al bătrânilor”, întrucât experiența participanților invitați i-ar putea pune, profesional, în încurcătură.