Contact
Network Advertising & Media SRL

Bdul. Iancu de Hunedoara, Nr. 25, Sector 1
București, România

Amendamentul UDMR, de a scoate vedetele din reclamele la jocurile de noroc, nu poate fi aplicat, spune o voce autorizată în Drept.

Inițial, legea prevedea blocarea completă a reclamelor, atât la TV și în online, cât și outdoor. În forma actuală, după mai multe consultări, ea interzice reclamele la TV în intervalul 06:00-23:00 și, în plus, limitarea reclamelor stradale (maximum 30 de metri pătrați). A fost propusă o nouă interdicție: vedetele, din sport și nu numai, să nu mai aibă voie să facă reclamă cazinourilor sau caselor de pariuri.

Potrivit gsp.ro, un fost președinte al Curții Constituționale, Augustin Zegrean, crede că „până la dezbaterea legii în plenul Senatului și apoi în cel al Camerei, cineva va citi Constituția României, mai precis articolul 45, și se va sesiza că nu este în regulă. Este evident că un asemenea amendament încalcă Constituția”.

Articolul 45 din Constituția României prevede următoarele: „Accesul liber al persoanei la o activitate economică, libera iniţiativă şi exercitarea acestora în condiţiile legii sunt garantate”.

Printre cei care au diverse parteneriate de promovare a jocurilor de noroc se numără mulți foști sportivi (Ilie Dumitrescu, Adrian Mutu, Marius Lăcătuș, Ciprian Marica, Gică Craioveanu, Mihai Leu).

„Se interzice orice formă de comunicare comercială audiovizuală pentru activitățile de jocuri de noroc prezentate sau recomandate de personalități ale vieții publice, culturale, științifice, sportive, ori de alte persoane, care datorită celebrității lor pot încuraja activitățile de jocuri de noroc și pariuri sportive” - amendamentul UDMR.