Cu câteva ore înainte de startul unei competiții pe care se pariază mult, Campionatul European de fotbal - EURO 2024, site-ul de pariuri și de jocuri de noroc 888sport a decis să-și oprească activitatea în România.

Compania 888 România Limited are de ispășit o pedeapsă de 48 de ore, dictată de Comitetul de Supraveghere al ONJN (cealaltă casă de pariuri găsită vinovată, Publicwin, și-a făcut pedeapsa zilele trecute).

Clienții sunt întâmpinați cu o minciună prin omisiune, atunci când vor să se autentifice pe site (nu și când deschid pagina principală):

Site-ul nostru este momentan închis, ne cerem scuze pentru eventualele incoveniențe cauzate. Efectuăm lucrări de mentenanță pentru a îmbunătăți experiența utilizatorilor. Descoperă din nou magia pe 888 începând cu 16-06-2024 ora 00:00 AM. Vă mulțumim pentru înțelegere. Echipa 888 România”.

Ca să nu-i scadă acțiunile la bursa încrederii printre jucători, portalul nu oferă motivul real al închiderii temporare, anume faptul că i-a fost suspendată autorizația de funcționare.

888 pretinde că motivul absenței din mediul virtual sunt niște lucrări de reparații, însă se dă cu ușurință de gol prin faptul că anunță revenirea pe 16 iunie, fix la miezul nopții (în mod normal, nu poți cunoaște cât durează cu exactitate o perioadă de mentenanță).

La ONJN nu e ca la CNA

Situația se întâmplă pentru că ONJN nu aplică standardele de legislație folosite de CNA, care, atunci când pedepsește un post de televiziune, îl obligă să anunțe clar motivul pentru care a fost sancționat pecuniar sau cu întreruperea emisiei pentru un anumit număr de minute.

Operatorul de pariuri 888 ar fi trebuit să specifice explicit faptul că a fost prins cu probleme care i-au atras închiderea site-ului.

În această perioadă, începută la miezul nopții trecute și întinsă pe două zile, site-ul nu are voie să ofere bonusuri sau alte promoții și inclusiv afiliații (două astfel de exemple, mai jos) pot avea probleme, dacă fac reclamă unui site care are momentan autorizația ridicată.

888biletu.jpg
888biletu.jpg

888cazino.jpg
888cazino.jpg

Playresponsibly a dezvăluit în exclusivitate că doi operatori online, 888 și Publicwin, au călcat pe bec și le-a fost suspendată autorizația de funcționare la ședința de la finalul lunii mai.

Apoi, Cosmina-Maria Simion, avocata care reprezintă compania, a mers zilele trecute la ONJN și a cerut să fie lăsată să dea explicații.

Până la urmă, s-a resemnat și a ridicat suspendarea, iar acum își ispășește pedeapsa.

Deosebiri față de cazul Bet365

Se poate face o comparație cu cazul Bet365, care a reprezentat însă o situație infinit mai gravă.

În 2015, operatorul britanic a funcționat fără licență (nu este cazul aici), fiind amendat cu o sumă-record (888 nu a fost sancționată și cu amendă).

Mai mult, Bet 365 le-a permis clienților să joace pe site în perioada respectivă, provocându-le și lor probleme cu legea. 

Acum, 888 nu-i expune în niciun fel pe jucători pentru simplul motiv că aceștia nu se pot autentifica, pas obligatoriu pentru a putea juca.