Pivotul francez Rudy Gobert (31 de ani), baschetbalist legitimat în NBA, la Minnesota Timberwolves, i-a acuzat pe arbitrii din campionatul nord-american care au oficiat la meciul cu Cleveland Cavaliers, pierdut în OT (overtime, prelungiri) de formația sa, scor 104-113, că ar primi bani, ca să influnțeze deznodământul partidelor.

Se întâmpla chiar înainte de finalul timpului regulamentar. Minnesota Timberwolves conducea cu 97-96, iar meciul urma să se încheie peste 27 de secunde. Gobert a contestat vehement decizia arbitrului. Acesta și-a frecat degetele, gest care făcea trimitere la bani, acuzând că arbitrajul ar fi unul „cumpărat”.

">

După meci, francezul și-a asumat gestul și a continuat cu acuzațiile la adresa arbitrilor. El a legat deciziile „fluierașilor” de pe parchet de pariurile sportive, un domeniu care câștigă tot mai multă influență în NBA.

„Nu a fost doar din cauza acelei decizii de la final. Poate să se facă o greșeală, dar când se întâmplă tot timpul, când se întâmplă lucruri ciudate cu arbitrajul pe tot parcursul meciului...

Eram frustrat, dar reacția mea a fost din cauza a ceea ce cred că se întâmplă. Și este cu adevărat ceea ce cred că se întâmplă, chiar dacă știu că nu era momentul potrivit să fac așa ceva.

Nu ar fi trebuit să fac acel gest, pentru că asta i-a costat pe colegii mei victoria. A fost o greșeală din partea mea, a fost o reacție imatură. Am comis erori, până și un slam-dunk l-am ratat, dar sunt lucruri care se întâmplă.

Arbitrii pot să greșească, desigur, dar uneori cred că depășește simpla eroare. Și cred că toată lumea, oricine este în această Ligă, știe ce se întâmplă. Și cred că este ceva la care trebuie să lucrăm pentru a îmbunătăți.

Trebuie să fiu din nou cel rău care spune ceea ce simte că este adevărul. Cred că ceea ce se întâmplă face rău sportului nostru. Această problemă a pariurilor devine din ce în ce mai mare, mai și mai mare, și nu ar trebui să fie așa.

Și nu vreau să le iau din merite celor de la Cavaliers, au jucat ai făcut și ei un meci mare. Dar cred că ar trebui ca jucătorii să decidă meciurile", a spus Rudy Gobert, potrivit cotidianului spaniol AS.