Jucătorul francez Leny Mitjana a fost suspendat pentru 10 ani pentru implicarea sa în meciuri trucate, a anunţat vineri Agenţia Internaţională pentru Integritate în Tenis (ITIA), citată de Reuters.

Mitjana, în vârstă de 29 de ani, cu cea mai bună clasare a carierei pe locul 458 în clasamentul mondial în 2018, a negat toate acuzaţiile legate de trucarea unor meciuri în 2017 şi 2018, iar o audiere a avut loc în noiembrie 2023.

"Agenţia Internaţională pentru Integritate în Tenis (ITIA) poate confirma astăzi că jucătorul francez de tenis Leny Mitjana a fost suspendat din acest sport pentru o perioadă de zece ani şi amendat cu 20.000 de dolari pentru 11 încălcări ale Programului Anticorupţie în Tenis (TACP)", se arată în comunicatul ITIA.

Sancţiunea este legată de un caz penal în care este implicat un sindicat de trucare a meciurilor din Belgia, iar printre încălcările lui Mitjana se numără facilitarea pariurilor, trucarea rezultatului meciurilor, influenţarea altor jucători pentru a nu depune cele mai bune eforturi în meciuri şi omisiunea de a raporta abordările corupte.

Suspendarea lui Mitjana va dura de la data deciziei, 22 decembrie 2023, până în 2033.