FIFA a fost sesizată să intervină pentru a-l demite pe fostul mare fotbalist Samuel Eto'o din postul de președinte al Federației de Fotbal din Camerun (FECAFOOT).

Presiunea de a-l înlătura pe fostul atacant din funcția sa vine de la un grup de oficiali camerunezi, în urma mai multor evenimente controversate care l-au implicat pe fostul star de la Barcelona și de la Inter Milano.

O scrisoare adresată în comun președintelui FIFA, Gianni Infantino, și președintelui Confederației Africane de Fotbal (CAF), Patrice Motsepe, pune la îndoială posibilitatea ca Eto'o să rămână la cârma organizației.

CAF a deschis o investigație cu privire la „anumite presupuse abateri” din partea lui Eto'o în august, după ce o înregistrare audio l-a implicat pe fostul star din Camerun într-un scandal de aranjare a meciurilor..

Bărbatul de 42 de ani a spus că i-a spus unui prieten care investește în fotbal că va „face tot posibilul pentru a evita erorile de arbitraj împotriva lui”.

Potrivit scrisorii expediate de grup, care include oameni ca Pierre Semengue, președintele Ligii Profesioniste de Fotbal din Camerun și fostul vicepreședinte al FECAFOOT Henry Njalla Quan Junior, faptul că nu a fost luată încă nicio măsură împotriva șefului FECAFOOT „se află în centrul problemelor legate de integritatea, etica și fair-play-ul fotbalului”.

În scrisoare se menționează și pedeapsa cu închisoarea cu suspendare primită de Eto'o într-un dosar de fraudă fiscală, precizând că, potrivit statutelor FECAFOOT, ar fi trebuit să-și părăsească de mult scaunul.

Acordul lui Eto'o cu compania de pariuri sportive 1XBET este un alt punct de dispută, deoarece scrisoarea susține că „încălcă flagrant” Codul de Etică al FIFA.