Poliția chineză a lansat o ofensivă împotriva a trei rețele ilegale de pariuri online la meciurile Campionatului European din orașul Beijing pe 26 iunie.

Intervenția poliției a destructurat trei grupuri criminale și a arestat 21 de suspecți. În plus, în timpul operațiunii, agenții au confiscat dispozitivele electronice folosite la pariuri, registrele de cont și cardurile bancare aferente acestor activități ilicite.

Operațiunea, desfășurată pe 26 iunie, s-a concentrat pe platformele străine folosite pentru organizarea pariurilor.

Persoanele fizice foloseau platforme străine pentru a organiza pariuri în timpul turneului de fotbal din Germania, potrivit cotidianului chinez „Beijing Daily”. Acest lucru se datorează returnării premiilor, care sunt mai mari decât cele ale loteriei sportive din China. 

În China, participarea la orice formă de jocuri de noroc online este ilegală.

Autoritățile chineze cer populației să mențină o „atitudine rațională” în timpul evenimentelor sportive, evitând angajarea în orice formă de pariuri online.

De asemenea, avertizează asupra „înșelăciunii și pericolelor pe termen lung” ale jocurilor de noroc online, îndemnând cetățenii să „recunoaște riscurile și să reziste tentației”.

În timp ce jocurile de noroc sunt destul de comune în China, o mare parte din activitate este interzisă, iar unele jocuri de noroc sunt controlate de stat.

Problema cu care se confruntă China în prezent este lipsa de control asupra banilor care părăsesc țara. Autoritățile caută soluții la această problemă și vor să se asigure că banii nu părăsesc țara.