În Feteștiul de Ialomița, SC Cemarbet SRL a fost găsită cu probleme și are propunere, la ședința de mâine a Comitetului de Supraveghere, de suspendare a activității în locație pentru o perioadă de până la 6 luni.

Un control efectuat la amurgul zilei de 26 aprilie, cu două zile înainte de intrarea în vigoare a legii păcănelelor, a descoperit prezența unui minor într-o agenție de pariuri în cotă fixă aparținând operatorului.

În octombrie 2023, la respectiva agenție a mai fost depistat un minor, nu se știe dacă același, iar compania a fost nevoită să pună lacătul pentru o lună.

Dar, Cemarbet pare că nu vede pădurea din cauza copacilor.

În loc să rezolve problema sesizată anul trecut, Cemarbet a găsit vinovatul în persoana jandarmului venit în control. S-a legat de faptul că același jandarm a controlat locația în ambele cazuri și l-a pârât la șefi pe reprezentantul statului.

Iată situația de fapt:

„Având în vedere, adresa I.J.J. Ialomița, cu nr../02.05.2024, înregistrată la O.N.J.N - S.T. S.E Constanța cu nr.../DGSC/STSE/14.05.2024, în urma unor verificări făcute de un echipaj de jandarmi din cadul I.J.J. Ialomița, în data de 26.04.2024, orele 17:45, s-a constatat faptul că, la agenția de pariuri aparținând SC CEMARBET SRL, din localitatea Feteşti, str Tineretului nr. 1, bl. 72AP, parter, jud Ialomița, a fost permis accesul unei persone minore, S.V., CNP ....... în incinta locației, întocmindu-se un proces verbal de constatare în acest sens.

Astfel, în data de 15.05.2024, s-a procedat la efectuarea unui control la punctul de lucru al societății CEMARBET SRL din localitatea Feteşti, str Tineretului nr. 1, bl 72AP, parter, jud Ialomiţa, care s-a continuat în data de 28.05.2024 la sediul ONJN ST SE, ocazie cu care s-au constatat următoarele:

Prin nota explicativă luată în timpul controlului reprezentantei societății, Zimcencu Andreea, declară că, în data de 26.04.2024, orele 17:45, un minor a intrat în agenția de pariuri profitând de faptul că casiera sălii de jocuri se afla la toaletă, iar în momentul revenirii de la toaletă, echipa de jandarmi deja legitimau persoana minoră.

Totodată, aceasta precizează că, anterior, în luna octombrie 2023, la aceeaşi agenție de pariuri, acelaşi jandarm a mai întocmit un proces verbal unde a constatat permiterea accesului unui minor, motiv pentru care agenția de pariuri a fost închisă o lună de zile, fapt pentru care consideră că a fost un act premeditat, în acest sens depunând o plângere împotriva jandarmului la I.J.J Ialomița.

Permiterea accesului minorilor în spațiul agenţiei de pariuri încalcă prevederile art. 150 alin.1 lit. R din HG nr. 111/2016 respectiv să nu permit accesul minorilor în locațiile unde se desfăşoara activități de jocuri de noroc, la mijloacele de joc sau la sistemele informatice care permit participarea la jocurile de noroc"

Fapta constatată, a fost sancționată prin procesul verbal de constatare şi sancționare a contravențiilor seria ../28.05.2024 cu Avertisment”.

În ultimul an, mai precis intervalul 28.05.2023-28.05.2024, SC Cemarbet SRL are amenzi cumulate de 245.000 de lei, ca urmare a neregulilor identificate la controale, fără a mai socoti avertismentele. 

Get's Bet, parte componentă a Cemarbet, se lăuda într-o publicație a industriei că este un exemplu în privința protejării minorilor (AICI, detalii).