Sportivii au fost prinși la pariuri cu încălcarea regulamentului intern al federației de fotbal american care interzice categoric această activitate inclusiv pentru alte sporturi.

Liga Națională de Fotbal a suspendat alți trei sportivi profesioniști după ce i-a prins pariind pe rezultatele echipei lor (fără a fi pe teren) și pe alte sporturi.

Federația de fotbal din SUA și-a anunțat decizia joi, 29 iunie, prin care a anunțat suspendări de un sezon pentru presupusele pariuri pe jocurile NFL făcute în sezonul 2022.

Jucătorul lui Tennessee Titans, Nicholas Petit-Frere, a primit o penalizare de șase meciuri pentru că a pariat pe sporturi non-NFL, în timp ce se afla în incinta clubului, potrivit ligii.

Noile suspendări marchează cel de-al doilea val de sancțiuni impuse jucătorilor aflați că încalcă politica de joc a ligii. În aprilie, jucătorii Detroit Lions și Washington Commanders au primit suspendări pentru că au jucat jocuri de noroc în NFL.

NFL a angajat un specialist în jocuri de noroc

„Politica privind jocurile de noroc, revizuită anual cu tot personalul NFL, inclusiv cu jucătorii, interzice oricărei persoane din NFL să se implice în orice formă de jocuri de noroc în orice club sau ligă sau loc”, se arată în comunicatul NFL într-o notă.

Aceste suspendări apar pe măsură ce jocurile de noroc sportive legalizate câștigă amploare în Statele Unite.

NFL însăși l-a angajat pe David Highill, în urmă cu un an, pentru a conduce inițiativele (responsabile) de pariuri sportive ale ligii.

Liga a făcut eforturi mari pentru a educa jucătorii cu privire la politica sa de jocuri, dar încălcările au persistat.

Multe cluburi au concediat jucători care au încălcat politica, doar Petit-Frere, Jameson Williams - de la Lions și Shaka Toney - de la Washington Commanders rămânând la echipele respective după suspendări.

Liga a menționat că își propune să mențină integritatea și se așteaptă ca toți jucătorii să respecte politicile sale privind jocurile de noroc.