În cele din urmă, prim-ministrul Regatului Unit, Rishi Sunak, a cedat și îi suspendă pe cei doi candidați ai Partidului Conservator suspectați că au pariat pe anticiparea datei alegerilor.

După zile de tăcere și acuzații făcute de Partidul Laburist, prim-ministrul Regatului Unit, Rishi Sunak, ia poziție față de scandalul pariurilor, care i-a implicat pe oameni loiali lui și lideri ai Partidul Conservator.

Sunak, cedând presiunii publice, a retras sprijinul Partidului Conservator pentru doi candidați: Craig Williams și Laura Saunders, care au fost investigați de Comisia pentru Jocuri de Noroc.

Sunak, potrivit ziarului britanic The Independent, a rezistat zile întregi solicitărilor tot mai mari de suspendare a celor implicați, apoi, săptămâna aceasta, a anunțat că și conservatorii desfășoară propria anchetă.

Acum, partidul spune că, „din cauza investigațiilor interne în curs”, nu mai poate susține niciunul dintre candidați.

Williams, unul dintre cei mai apropiați colaboratori ai lui Sunak în calitate de secretar privat parlamentar, pare să fi recunoscut că a pariat pe data alegerilor cu doar câteva zile înainte de anunțul liderului conservator, declarând că a făcut „o mare eroare de judecată”.

Williams a prins o cotă de 5

Comisia examinează presupusele pariuri la data alegerilor, făcute înainte ca Sunak să anunţe că acestea vor avea loc pe 4 iulie.

Cealaltă suspectă este Laura Saunders, care candidează pentru Bristol North West și lucrează pentru partidul din 2015. Ea este căsătorită cu Tony Lee, directorul de campanie al Partidului Conservator, care este, de asemenea, investigat de organul de supraveghere a jocurilor.

De asemenea, sub supraveghere sunt managerul de date al partidului, Nick Mason, care și-a luat concediu, și un ofițer de protecție apropiată al lui Sunak, suspendat de Poliția Metropolitană.

Comisia pentru Jocuri de Noroc a întocmit o listă cu toți cei care au pariat pe alegerile generale din iulie, după data de 1 mai, și acum „se uită la date și selectează oameni”, a declarat o sursă din industrie pentru The Independent.

Mai exact, Williams ar fi plasat un pariu de 100 de lire sterline la cotă de 5 și, prin urmare, a avut un câștig net de 400 de lire sterline.