Colocviu și sfadă de proporții pe culoarele Oficiului Național pentru Jocuri de Noroc (ONJN), pe Calea Victoriei, nu departe de buricul Capitale și kilometrul 0 al României.

Directorul general al ONJN a revenit la muncă pe 1 februarie, pentru a lua în primire hârtia care îi dă dreptul să-și reia activitatea. După ce a aflat de avizul negativ, directorul general a intrat în coliziune directă, la nivel verbal, cu președintele interimar al instituției.

Directorul a fost „tamponat” de conducătorul pe care-l apreciază precum cuiul din pantof. Moment în care Liderul temporar al Oficiului i-a cerut socoteală: „Ce căutați aici?”. Pentru a-și putea recăpăta postul, directorul are nevoie de aprobarea președintelui interimar, document pe care încă nu-l are.

A fost momentul în care directorul a emis invective ca pe cheiul Gârlei: „Umflatule, ieși afară! Eu am făcut instituția asta, cum îmi vorbești așa? Ai uitat că umblai cu peștii prin instituție, de parcă aveai heleșteu în portbagaj, când veneai din Constanța la București?”.

Moment în care președintele lansat în lumea jocurilor de noroc în ținutul pestriț de la Constanța a dat să potolească spiritele: „Vă rog să vă calmați! N-ați făcut nimic!”. Însă, mai rău a pus paie pe foc!
Enervat la culme, directorul l-a invitat pe culoar pe președinte, ca să-l privească mai de aproape.

„Il interimare” n-a dat curs ofertei, dar a avut grijă să spună, după ce adversarul s-a îndepărtat suficient încât să nu-l audă: „Bine că nu m-am ridicat la el, că nu știu ce se întâmpla!”.

Pare o scenă ruptă din peisajul fotbalulului românesc. Este posibil, ca peste timp, când lupta pentru putere, funcții și influență nu va mai conta, președintele interimar și directorul general să ajungă la vorba lui Gigi Becali: „M-am certat cu Mitică Dragomir, dar fără jigniri. El m-a făcut oligofren, eu l-am făcut zdreanță, dar nu ne-am insultat”!