Judecătorii din Constanța au anunțat primele condamnări în dosarul celor nouă tineri acuzați că ar fi fost implicați în jefuirea unor săli de jocuri din orașul de la malul mării.

Conform procurorilor, în septembrie 2022, inculpații (mascați, cu scopul de a-și ascunde trăsăturile feţei) ar fi pătruns în incinta unei săli de jocuri, unde au imobilizat o persoană, în sensul că au ținut-o cu mâinile la spate și i-au apăsat capul pe birou, după care au sustras dintr-un sertar o cutie de carton care conținea suma de 10.000 de lei.

Într-un alt caz, suspecții sunt bănuiți că, într-o altă sală de jocuri, ar fi exercitat acte de violență fizică asupra persoanei vătămate, în sensul că i-au aplicat acesteia lovituri cu pumnii în zona capului și în zona corpului, după care au sustras o cutie metalică de valori, care conținea suma de 8207 lei, scrie ziuadeconstanta.

Recent, în primă instanță, Judecătoria Constanța a decis condamnarea celor nouă inculpați, care au comis infracțiunile în săli Magnumbet.

Conform portalului instanțelor de judecată, față de trei dintre inculpați (minori) a fost luată măsura educativă a internării într-un centru educativ, pentru săvârșirea infracțiunilor de complicitate la tâlhărie calificată, furt calificat și furt calificat în formă continuată și complicitate la furt în scop de folosinţă.

Ceilalți cinci inculpați au fost condamnați în total la aproape 20 de ani de închisoare cu executare, pentru tâlhărie calificată și complicitate la furt în scop de folosinţă. Decizia Judecătoriei Constanța nu este una definitivă!