Jocurile de noroc ilegale prosperă și în Grecia. Potrivit unui sondaj realizat de KAPA Research în numele Comitetului de control și supraveghere a jocurilor de noroc, 900.000 de jucători au jucat cel puțin o dată la jocuri de noroc ilegale anul trecut, pierzând cel puțin 1,7 miliarde de euro.

Acest număr corespunde cu 10,2% din populația țării cu vârsta peste 17 ani. Dintre aceștia, 750.000 au jucat jocuri de noroc ilegale pe internet, iar restul au jucat jocuri de noroc ilegale „terestre”. 70% dintre cei care participă la jocuri ilegale joacă și jocuri de noroc legale, în timp ce 30% dintre ei pariază exclusiv pe jocuri de noroc ilegale.

Potrivit datelor prezentate de Hellenic Gambling Association (HGA), pierderile jucătorilor din jocurile de noroc ilegale s-au ridicat anul trecut la 1,7 miliarde de euro.

Dacă această cifră este exactă, ea este echivalentă cu 65% din jocurile de noroc legale din Grecia, având în vedere că acestea din urmă se ridicau la 2,56 miliarde de euro în 2023.

Din cele 1,7 miliarde de euro pierdute din cauza jocurilor de noroc ilegale, un miliard de euro este legat de jocurile de noroc ilegale online și se estimează că restul de 700 de milioane de euro sunt jocuri de noroc tradiționale (cluburi, pariuri etc.).

Cea mai mare problemă a jocurilor ilegale se regăsește, așadar, în jocurile online, care se remarcă și prin cheltuielile pe cap de locuitor alocate acestor două categorii de evenimente ilegale.

1.194 euro vs 738 euro

Anul trecut, fiecare jucător care a jucat pe site-uri ilegale a cheltuit 1.194 de euro, în timp ce fiecare jucător de jocuri tradiționale ilegale a cheltuit 738 de euro.

Persoanele de 55-64 de ani par să parieze mai mult pe jocurile de noroc tradiționale, întrucât la aceste grupe de vârstă cheltuielile medii anuale se ridică la 1.985 de euro, în timp ce cei de 35-54 de ani par să mizeze în principal pe jocurile de noroc online unde cheltuiala medie pe an se ridică la 1.371 euro.

Potrivit sondajului, principala motivație pentru participarea la jocurile de noroc ilegale este anonimatul (48,37%). Participarea la aceste evenimente de obicei nu necesită identificarea jucătorului sau are loc într-un mod mai puțin riguros.

Al doilea motiv pentru participarea la astfel de evenimente este absența impozitării pe profitul jucătorilor (45,71%), iar al treilea factor este oferta de bonusuri mai bune (41,63%).

Al patrulea factor care face populare evenimentele ilegale este rentabilitatea mai bună pe care organizatorii ilegali le oferă în comparație cu furnizorii legali (41,22%) și, de asemenea, un factor important este că organizatorii ilegali oferă modalități de depunere și retragere a banilor care garantează anonimatul (33,06%).

Conținutul website-ului playresponsibly.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate articolele de pe acest site sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe playresponsibly.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor playresponsibly.ro, vă rugăm să ne contactaţi.