Agenția Internațională de Integritate a Tenisului (ITIA) a confirmat astăzi că fosta jucătoare de tenis Jasmina Tinjić, din Bosnia-Herțegovina, a fost suspendată pentru o perioadă de 6 ani.

Jasmina Tinjić a recunoscut 23 de încălcări ale Programului Anticorupție din Tenis (TACP).

Tinjić, în vârstă de 33 de ani, care a atins cel mai bun în clasamentul mondial în septembrie 2013 (236 WTA), nu a contestat acuzațiile ITIA legate de activitate coruptă derulată în 2017 și 2018.

Ea s-a făcut vinovată de trucarea rezultatelor meciurilor, facilitarea pariurilor, primirea de bani, precum și culpa de a nu raporta abordări de trucare.

În 2022, Tinjić a fost găsită vinovată pentru infracțiuni de aranjare de meciuri conform legii penale din Suedia, țara sa de reședință.

Ulterior, Federația Suedeză de Tenis a emis pentru Tinjić o suspendare națională de 4 ani și jumătate, care se aplică tuturor sporturilor din țară.

Cazul ITIA a fost amânat până la încheierea procedurii penale. Acum, un tribunal independent anticorupție (AHO) a aplicat pentru Tinjić o suspendare de 6 ani și o amendă de 20.000 de dolari.

Suspendarea a început pe 18 mai 2022 și se va încheia la miezul nopții, pe 17 mai 2028.

În timpul perioadei de neeligibilitate, lui Tinjić i se interzice să joace, să antreneze sau să participe la orice evenimente de tenis girate de ITIA (ATP, ITF, WTA, Tennis Australia, Federația Franceză de Tenis, Wimbledon și USTA) sau de către oricare asociație națională.

ITIA este un organism independent înființat de membrii săi de tenis pentru a promova, încuraja, îmbunătăți și proteja integritatea tenisului profesionist în întreaga lume.