La un liceu din Târgu Jiu se face anchetă, după ce mai mulți elevi au fost surprinși la ora de Informatică se practicau jocuri de noroc pe calculatoarele unității de învățământ.

Pe computerele acestora se puteau vedea jocuri, cunoscute sub numele de „păcănele”. Imaginile au apărut în spațiul public, iar Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) a început o anchetă la această unitate de învățământ.

Cel mai probabil, un elev a făcut această filmare la Liceul „Traian Vuia” din Târgu Jiu. Este o filmare făcută în laboratorul de informatică, iar pe aceasta se vede cum mai mulți liceeni aplică jocurile de noroc. Deocamdată nu se știe unde era profesorul în acel moment și cum au apărut acele aplicații pe computerele școlii. Conducerea liceului susține că acum au văzut filmarea și că a început deja verificările. La fel și Inspectoratul Școlar Județean Gorj.

„Atât conducerea Inspectoratului Școlar Județean Gorj, cât și conducerea Liceul Auto „Traian Vuia” din Târgu Jiu vor derula anchete care să stabilească cu exactitate în ce context a avut loc acel incident”, a declarat Ionuț Catrina, purtător de cuvânt al ISJ Gorj, relevă Europa FM.

După ce imaginile au apărut în spațiul public, părinții elevilor s-au revoltat și cer și ei conducerii liceului să aplice măsuri dure celor vinovați.

Nu este prima oară când păcănelele se infiltrează în viața unor elevi nu în timpul lor liber, ci la orele de curs. În februarie 2023, o simulare de cutremur, în care elevii s-au ascuns sub bănci și birourii, a scos la iveală adevăratele preocupări ale celor mici.

În loc să învețe informatică, unii jucau Burning Hot. AICI, detalii despre situația de la Școala Gimnazială Nr. 1 din Balș.

Citește și:

Ce învață la ore elevii unei școli din Balș: jocuri video și păcănele pe calculator