De pe ordinea de zi a Comitetului de Supraveghere al ONJN nu lipsesc operatorii mici și mijlocii, obișnuiți să funcționeze prin sate și comune sau la marginea orașelor de provincie. Smiley Software SRL, care bun la bătaie brandul GS Bet, ste un astfel de client vechi al Comitetului.

smileygsbet.jpg
smileygsbet.jpg

În primele zile din ianuarie 2024, firma a pimit vizita inspectorilor și a luat o amendă de 10.000 de lei (achitată la jumătate, în timpul prevăzut de lege) pentru prezența unui minor într-o agenție din Strehaia - Mehedinți.

Societatea cu sediul în Deva (Hunedoara) îl are la butoane pe enigmaticul administrator Sorin Gheorghe, pe care redacția îl caută insistent, dar care refuză cu obstinație dialogul.

În decurs de un an (09.01.2023-09.01.2024), Smiley-ul ardelean a avut pe cap 342 de controale, încasând 9 sancțiuni (amenzi de 90.000 de lei).

 

softul
softul

Un alt operator mic, firma Pari Bet Total SRL, cu sediul în Pitești, care operează pariuri și păcănele sub brandul Total Bet, a fost luat la puricat de agenți. Într-o locație din Titu (Dâmbovița) s-a constatat că în locație se vindeau și băuturi alcoolice, în condițiile în care legea interzice asta acolo unde sunt instalate 5 sau mai multe aparate slot machine autorizate.

Așa cum Playresponsibly scria, Total Bet este cocoșată de amenzi

Pari Bet a avut 627 de controale într-un interval de 12 luni. Au rezultat 19 sancțiuni și amenzi însumând 280.000 de lei. AICI, modul cum funcționează afacerile Total Bet, denumite de piață „case de pariuri fake”.

paribet
paribet