Două case de pariuri și o singură școală generală! Vă imaginați ce lupte se dau pentru a pune mâna pe un minor în plus. Cele două agenții de pariuri sunt despărțire doar de un perete și stau cu ochii pe instituția de învățământ cu clase primare și gimnaziale.

Acest monstruos tandem, al celor două firme de gambling și școala de peste drum se află într-o comună cu puțin peste 1.500 (o mie cinci sute) de locuitori, aceasta fiind și singura școala generală din localitate.

Iar cele două stabilimente, cel destinat învățământului și cel al jocurilor de noroc, se află în vecinătatea imediată a Primăriei Hurezani, din județul Gorj, ceea ce înseamnă că toată lumea este mulțumită, în felul ei.

Localnicii spun că primul venit a fost domnul Ghețu cu al său Ghet’S Bet și aparate suspecte, care a aplicat regula celui dintâi. Ca să-și facă afacerea mai atractivă, și-a pus mese și umbrele, că altfel merge miza cu alcoolul. Apoi, s-a apucat de școlit o generație și ceva de elevi de la școala vecină, un fel de afterschool pentru viciu.

Și cum un lucru rău nu poate aduce un lucru bun, de ceva timp a băgat capul în poza și Casa Pariurilor. Cine crede că venirea sponsorului echipei naționale într-o comună săracă din nordul Olteniei este pură întâmplare sau au mers pe flerul de afacerist al lui Sandu Ghețu, se înșală.

La mai puțin de 200 de metri spre nord se află o altă agenție de pariuri, Fortuna, sora din FEG a Casei Pariurilor. Cu alte cuvinte se cam știa potențialul financiar al zonei, dar bătaia peștelui este acolo, lângă școala generală. Din păcate, aceste stări de fapt nu sunt izolate.

Rămâneți pe Playresponsibly, unde vom continua dezvăluirile.