Tentația câștigurilor facile la pariuri sportive a lăsat urme în fotbalul românesc, la nivel de primă divizie. Dacă în ligile secunde se zvonește că se pariază la greu, la nivel de Superligă nu existau suspiciuni rezonabile, mai ales că nivelul salariilor este unul ridicat.

Cazul din România iese la iveală la puțin timp după ce fotbalul italian e zguduit de scandalul pariurilor în care sunt implicați mai mulți fotbaliști, în frunte cu unul dintre starurile echipei naționale, Sandro Tonali. Concret, la FC Botoșani există bănuiala că un jucător a încasat intenționat un cartonaș galben, la meciul Sepsi, de luni seară, scrie gsp.ro.

Jucătorul vizat este Virgile Pinson. El a primit ușor un „galben”, după ce a șutat într-o minge. „Centralul” Sebastian Colțescu a scos cartonașul galben, iar Pinson n-a comentat.

Oficialii clubului moldav au aflat ulterior că la o casă de pariuri din Botoșani, cu 15 minute înainte de startul meciului, o persoană de sex feminin s-a prezentat și a dorit să parieze 10.000 de ron, miza fiind: Pinson încasează un cartonaș galben.

Casa ar fi refuzat suma și a acceptat doar un pariu cu o sumă de 1.000 de lei. Cotele pentru încasarea unui cartonaș variază în 2 și 4..

Pinson, 27 de ani, a ajuns la Botoșani în urmă cu mai bine de un an, după ce evoluase în 2021-2022 la Lokomotiv Sofia.

E născut în Franța, acolo unde a și făcut junioratul. În această perioadă petrecută la Botoșani, a jucat 33 de meciuri de campionat și Cupa României, în care a marcat un singur gol, deși e atacant lateral.

În Brazilia, fostul mare fotbalist Romario a propus ca din ofertele casele de pariuri să dispară pariurile pe cornere și pe cartonașe, tocmai pentru ca tentația măsluirii să fie mai redusă.