În afara controalelor tematice declanșate de legea păcănelelor, inspectorii ONJN mai efectuează și verificări normale.

Astfel, Caradune Games SRL, care aparține fraților Poiană, a fost prinsă de agenți cu nereguli la 7 aparate de sloturi instalate într-o unitate din Sibiu.

Se solicită suspendarea autorizațiilor la ședința de astăzi a Comitetului de Supraveghere al ONJN pentru compania care a mai avut probleme cu aparatele, dar încă are licență validă.

„Situația de fapt:

CARADUNE GAMES SRL, în calitatea sa de organizator de jocuri de noroc tradiționale tip slot-machine, a încălcat obligația prevăzută de art. 150, alin. (1), litera g), din Anexa 1 la HG 111/2016:

ART. 150 alin. (1) „Organizatorii de jocuri de noroc au, în funcție de specificul activității de jocuri de noroc desfăşurate, următoarele obligații: [....]. g) să facă cunoscut în limba română, la loc vizibil, valoarea mizelor, valoarea impulsului, cota procentuală de premiere din totalul rulajului sumelor jucate sau valoarea premiilor pentru acele jocuri de noroc pentru care se prevede o cotă procentuală minimă de câştig din totalul încasărilor, conform prevederilor prezentelor norme metodologice, regulamentelor de joc, precum şi licenta de organizare a jocurilor de noroc şi autorizația/autorizațiile de exploatare a jocurilor de noroc, conform prevederilor prezentelor norme metodologice;

Astfel, cu ocazia verificărilor efectuate la punctul de lucru al Caradune Games SRL din Sibiu, str. Mihai Viteazu, nr. 30, jud. Sibiu si consemnate in procesul verbal nr./12.06.2024, s-a constatat că la data și ora controlului, Deciziile ONJN nr. 2358/12.12.2023, 101/26.01.2024 si 343/29.03.2024/, autorizațiile de exploatare prin care o parte din mijloacele de joc exploatate la punctul de lucru verificat au fost autorizate, nu erau afișate la loc vizibil în cadrul locației, acestea nefiind identificate nici la dosarul cu documente pus la dispoziție pe timpul controlului.

Fapta a fost săvârşită și constatată în data de 12.06.2024, fiind sancționată de către inspectorii cu atribuții de control din cadrul Oficiului prin PROCESUL-VERBAL de constatare şi sancţionare”.

Caradune Games SRL a avut 112 de controale în perioada 1 ianuarie 2024 - 20 iunie 2024. A primit 6 sancțiuni și amenzi totale de 90.000 de lei.

Citește și:

S-a lansat concursul: „Perfuzia de aur”! Cine-o câștigă?

Pari Bet are bube noi la Târgu-Jiu și la Vâlcea. În Gorj, s-a înhăitat cu Caradune

Caradune, Caradune, cum mai scoți tu capu-n lume? Firma, acuzată că măsluiește aparate: 18 păcănele cu probleme

Batman - costumații negre, Betmen - sloturi negre de la Caradune

Caradune, Caradune, sloturi gri la tine-s moarte!

Păcănele în neregulă descoperite în ținutul păstorit odinioară de Pocora