Jocuri de noroc online: 600 de site-uri ilegale blocate în Bulgaria în ultimul trimestru al anului 2023.

În ultimul trimestru al anului 2023, Autoritatea Bulgară pentru Jocuri de Noroc a blocat peste 600 de site-uri prin care jocurile de noroc sunt organizate de companii fără licență emisă în temeiul Legii privind jocurile de noroc. După publicarea prevederilor Autorităților, site-urile enumerate vor trebui să își înceteze activitățile în termen 3 zile.

Autoritatea a sesizat instanța de judecată, dacă după expirarea acestei perioade, platformele online neautorizate vor fi în continuare disponibile în Bulgaria și pot fi plasate pariuri pentru utilizatorii din țară. Magistrații vor emite, la rândul lor, o ordonanță furnizorilor de servicii de internet din țară să blocheze accesul la pagini și subdomeniile acestora.

Autoritatea menține, de asemenea, o listă actualizată a site-urilor web prin care sunt organizate jocuri de noroc de către operatorii care nu au licență conform Legii privind jocurile de noroc. În cazul în care un utilizator întâlnește o platformă de pariuri online nereglementată, se poate raporta adresa agenției cu un email. Trebuie indicate site-ul și furnizorul său de servicii de internet.