SC Baum SRL, firma care adiministreză operatorul de pariuri și jocuri de noroc Baumbet, s-a „abonat” la judecata Comitetului de Supraveghere, după ce inspectorii ONJN au constatat diverse și numeroase nereguli și au dispus sancțiuni.

Îi face imagine un personaj violent

Baumbet este un producător local de păcănele a cărui imagine este reprezentată de Ionel Ganea, un fost fotbalist recunoscut pentru violența sa (soția l-a acuzat că a bătut-o, iar pe terenul de joc a strâns de gât un arbitru).

Doar pe „Ganez” l-a mai găsit „disponibil” Baumbet, după ce grosul vedetelor a fost angajat de branduri precum Superbet (Ilie Dumitrescu, Gică Craioveanu, Bogdan Stelea, Florin Răducioiu etc) sau Betano (Ciprian Marica).

Baumbet a fost prins că nu respectă regulile pieței (nereguli la un punct de lucru din comuna Valu lui Traian - Constanța; anume, a pus păcănele peste o masă de biliard), motiv pentru care Direcția de Supraveghere și Control propune Comitetului o suspendare pentru 6 luni.

baum
baum

Cu alt prilej, casa de pariuri Baumbet a fost prinsă cu minori într-o agenție din Vaslui, o regiune caracterizată prin sărăcie și subdezvoltare.

Baumbet a fost controlată recent, pe 7 august anul acesta, fiind găsită cu această faptă gravă, astfel că va fi la judecata de joi a Comitetului.

baum2
baum2


Dacă în țară are probleme, Baumbet vrea să fure privirile în străinătate, prezentându-se în imagini sexy și scăldându-se în opulență. Este singurul operator român care a avut stand propriu la importantul târg de la Londra, desfășurat în luna februarie (ICE London 2023).

Rețeaua zonelor sărace și puțin educate

Păcănelele produse de companie sunt exportate prin țările din zona mai puțin dezvoltată a lumii, iar în România procedează la fel ca și Novomatic și ca EGT: vinde, închiriază, exploatează.

Rețeaua celor de la Baumbet este extinsă la nivel național, dar o găsim în special la sate și comune, prin cele mai ciudate și insalubre locații. Altfel spus, se inserează în zonele cu populație mai puțin educată, unde păcănelele fac parte din rutina zilnică a omului.

Practic, pe palierul lor de dezvoltare și pe segmentul de piață vizat, nu știi care au cele mai bizare agenții: Baumbet, Get's Bet sau Total Bet (casa de pariuri cu cele mai multe puncte de lucru).

Dacă va fi aplicată ordonanța de urgentă 77/2009, cu modificările propuse, cei de la Baumbet vor fi printre cei care au șanse minime de a rămâne in piață. Cel mai probabil, acest palier al industriei va dispărea cu totul.