Cele mai recente și mai puternice aranjamente de culise de pe piața jocurilor de noroc sunt legate de numele politicianului liberal Liviu Voiculescu.

Descris ca un sforar de meserie, parlamentarul oltean și-a plasat omul de încredere la cârma ONJN, fostul inspector Alin Teodor, cu care ar fi intentat o lovitură la păcănele.

Planul celui poreclit ba „Regele păcănelelor”, ba „Mamba”, a fost zădărnicit de câteva plângeri penale și de intervenția publică a directorului Tudor Simota, al cărui strigăt din interiorul instituției a speriat hold-up-ul.

Voiculescu a fost silit să renunțe la președintele pe care-l ghidona. Alungat de la butoare, a încercat deunăzi, când Oficiul trăiește într-un provizorat etern, o revenire, însă contextul nu-l ajută.

Puterea în PNL i-a fost știrbită, iar președintele partidului, ex-premierul Nicolae Ciucă, îi așteaptă demisia scrisă de la conducerea filialei PNL Olt.

Dar, cine este Liviu Voiculescu? Portretul senatorului a fost zugrăvit cu tușe groase de activistul Valeriu Nicolae, iar rezumatul apare pe un cont de Facebook atribuit lui Dorelian Bellu, pe 19 aprilie.

A avut dosare penale, dar controlează SIE

„Dacă te apuci să pomeneşti zilnic despre câte o pramatie din PNL, nu-ţi ajung zilele unui an.

I-auzi de unul Liviu Voiculescu (și-a scos tagul), senator de Olt:

Acum 15 ani, era poliţist - avea şi un nume de băeat, i se zicea Mamba - cu treabă să inspecteze sălile de jocuri de noroc.

I s-a părut o sursă bună de venit aşa că i-a promis unui dubios că-l va scuti de controale dacă îl va ajuta să-şi deschidă o afacere cu păcănele.

Ghinionul lui Liviu Voiculescu a fost că alţi poliţişti s-au prins că insul cu care el intrase în combinaţie avea aparate măsluite. Povestea a ajuns la procurorii DIICOT, care s-au pus pe interceptat descoperind un grup infracţional în care erau băgaţi Liviu Voiculescu, şeful lui - un comisar care a şi făcut ceva arest - şi şmecheri din branşa păcănelelor.

Ca să scape, Liviu Voiculescu a orientat 43.000 de euro spre procurori. Când a văzut că nu-i iese, l-a denunţat pe intermediar spunând că i-a dat banii pentru că a fost şantajat. Ăla a picat şi fost condamnat, iar Voiculescu a scăpat de vreo acuză de dare de mită, dar a fost trimis în judecată pentru constituirea de grup infracţional organizat.

Asta nu l-a împiedicat pe Mamba să se înscrie în PNL şi să ajungă în câţiva ani jupân în organizaţia locală - parcă-l şi auzi cum vorbeşte cu mândrie despre partidul Brătienilor, din care face parte.

Procesul durează de un deceniu. O parte dintre acuzaţi au fost condamnaţi, iar alţii, printre care şi penelistul Liviu Voiculescu, au scăpat. DIICOT a făcut recurs. S-a ajuns la Înalta Curte, unde a fost din nou achitat, printr-o hotărâre care nu e definitivă. S-a făcut recurs, procesul continuă.

Azi, Liviu Voiculescu a fost votat de plenul parlamentului (pesedişti+penelişti+udemerişti) secretar al comisiei care controlează SIE.

Valeriu Nicolae i-a căutat averea ăstuia.

În urmă cu 14 ani, pe când era poliţist, Liviu Voiculescu avea 40 şi ceva de mii de euro datorie, apartament de nici 50 mp şi o Dacie cu vreo opt ani vechime.

Acum, are un apartament în Spania, de peste 130 de mp, într-o fiţă de staţiune pe Costa del Sol - atât îşi declară -, un Mercedes, o Yamaha, ceas de vreo 8.000 de euro...

Şi tot pe când era poliţist, Voiculescu a fost filmat la mai multe sindrofii ale lumii interlope, cu Bercea Mondial, Pian, Duduienii etc.

În fişa de senator, apare că din 2020, a luat o singură dată cuvântul în parlament.

Peste toate, lucrurile devin şi mai tragice când vezi cu ce faţă de prost a reuşit insul să se căpătuiască, să scape deocamdată şi să ajungă demnitar într-o funcţie importantă pentru securitatea ţării”, scrie Dorelian Bellu.

DEZVĂLUIRILE LUI VALERIU NICOLAE