Un asasinat la comandă ține Grecia cu sufletul la gură. Inginerul topograf Panagiotis Stathis (54 de ani), cu afaceri și în România - scrie hotnews, ar fi deranjat „Mafia din Mykonos”, iar criminalul care a executat planul mafiot nu a fost prins.

Stathis ar fi deranjat afacerile imobiliare din zonă, punându-se de-a curmeșizul față de construcțiile ilegale de pe insulă, una dintre cele mai populare și mai luxoase destinații turistice din Grecia.

Inginerul ar fi primit mai multe mesaje de amenințare, dar și-a continuat lucrările de cartografiere și afacerile pe care le desfășura cu firma în care era unul dintre cei doi asociați. Mai întâi, acum câțiva ani, a fost bătut, iar acum i-a fost aplicată lovitura fatală.

Publicația elenă Ta Nea scrie însă că viața lui Stathis s-a schimbat radical cu 3 ani în urmă, când a câștigat două milioane de euro la un joc de noroc organizat de OPAP, o fostă companie a statului elen care deține drepturile exclusive de a organiza loterii și pariuri sportive în Grecia.

„Toată lumea știe de atunci că după un anumit moment a început să dezvolte și alte activități. A fost implicat în domeniul imobiliar, cumpărând și vânzând și și-a extins activitățile în alte insule”, a declarat avocatul Stelios Garipis.