Direcția Generală de Supraveghere și Control din cadrul Oficiului Național pentru Jocuri de Noroc are, începând de astăzi, un nou angajat.

Este vorba despre o persoană provenită din afara instituției, dar și a jocurilor de noroc. Numele respectivului este Marius Andreica și a fost numit în funcția adjunct al directorului Tudor Simota, cel care conduce Direcția. Despre Andreica se știe că este un polițist detașat de la DNA și are misiunea de a fi cu ochii ca pe butelie pe Simota.

Cu controale pe cap de la Curtea de Conturi, de la Ministerul Finanțelor și de la Corpul de Control la prim-ministrului, Simota are parte de un „ghimpe” în plus. Conducerea i-a impus un „jandarm” care să-i verifice activitatea, în speranța că-l va elimina din sistem.

„Acțiunile de control sunt normale. Sunt sesizări și sunt sigur de asta, pentru că mi s-a spus că le-a făcut Alin Teodor (n.r. - fostul președinte al ONJN), plimbat de mână de Voiculescu (n.r. - senatorul Liviu Voiculescu) pe la Guvern, sesizări care trebuie soluționate. Așa că este normal să verifice. Mai grav este că am atenționat doi miniștri că lucrurile merg rău în instituție, dar nu s-a întâmplat nimic”, a punctat Simota.

În legătura cu noua „achiziție” a instituției, Tudor Simona a fost informat despre venirea acesteia, oficial, vineri seară, înainte să plece de la serviciu. Astfel, luni s-a trezit că are un adjunct.

În episodul de mâine, dezvăluiri despre omul politic care a promovat-o pe tânăra Maria Ilieș la ONJN intrând acum câteva zile până în sediul central al instituției.