Azi-noapte, pe la 23 trecute, bubuia "știri pe surse" ca pe Dealul Spirii. Și, ca să vezi nimereală sau potriveală, un document al Corpului de Control al Ministerului de Finanțe apare publicat în site-ul "știri pe surse".

Documentul, de fapt un raport al Corpului de Control referitor la activitatea Direcției de Autorizare din cadrul ONJN. Important este faptul că depeșa documentului a mai bătut la ușa unor publisheri, dar, pentru ei, raportul n-a prea stârnit vreun interes jurnalistic.

Așa că, în miez de noapte, stiripesurse.ro vrea să-i strice somnul de frumusețe domnului Pocora și dă drumul la document în imensul spațiu al web-ului.

Ținta principală - naturelul sensibil al Comitetul de Supraveghere

Și, totuși, domnul Pocora nu s-a plâns deloc că a apărut în presă un document pe care-l avea doar conducerea instituției. Dar, calmul domnului președinte interimar vine din alte sfere.

Sfere care, dacă se aliniază cum trebuie, îi ia interimatul și-i dă prezidențiatul. Pentru că se confirmă ce specula Playresponsibly, cu argumente, în alte articole, că toată lumea este fericită dacă zboară Metro Cert și Metron Serv din cadrul afacerii de omologare a păcănelelor.

Și, așa, peste 90% din piață i-ar reveni unei singure firme, care ulterior va pune umărul la împlinirea multilaterală a domnului Pocora. Dar, până la acest punct, ar mai fi nevoie de o mică favoare din partea Comitetului de Supraveghere, care pare ușor timorat și pornit să nu voteze revocări de licențe în ședințe extraordinare.

Așa că se aplică varianta mesajului subliminal. După formula clasică a publicării în presă a unui document oficial despre activitatea departamentului care a întocmit documentele pentru autorizarea firmelor de omologare aflate astăzi, singure, pe ordinea de zi a ședinței extraordinare.

Și atunci, tu, Comitet de Supraveghere, ce mai aștepți și nu votezi revocarea licențelor în cauză? Până și oficiali ai MF-ului spun asta, iar să mai așteptăm o lună și jumătate, cât mai este valabilă licența, e imposibil. Cine știe ce președinte o mai veni după rotativă.

O poveste cu tâlc pe care nu o crede nimeni

Ca să ajungă documentul în presă s-au folosit niște jurnaliști și niște prieteni. Fapt care pare de domeniul absurdului, în presa mioritică. Alții merg mai departe cu aberațiile. Cică domnul Pocora ar fi nașul unui domn Sprânceană, om de afaceri cinstit și mason.

Domnul Sprânceană îl plimba foarte des, cu avionul personal, pe domnul Pocora la Miami. Aici locuia pe vremea când fugea de arestare domnul Mișu Pricopsitu’, și el mason, dar și un impecabil funcționar, care după câteva luni de serviciu pe la Ministerul Transportului a reușit să plece putred de bogat în Cuba. O țară săracă, dar care nu extrădează, și se află la un pas de Miami.

Domnul Mișu este frate cu un alt mason (până la urmă, cine nu este?), dl Cristian Dan Popescu, matematician, candidat PSD, dar și cu mari simpatii și afinități la "știri pe surse".

Dar cine ar crede o astfel de încrengătură, când dacă ar fi vrut să se apeleze la expertiza domnului Popescu, se putea vorbi prin cyber cu domnul Petrescu.