Altele sunt grijile și bătăile de cap care le inundă ziua de lucru celor de la Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc. În ONJN, toată lumea a devenit suspicioasă și fiecare își bănuiește vecinul de birou că este „sifon”.
Problema, mai ales a șefilor, este că nu știu cine-i sursa Playresponsibly, o dilemă care se menține din mandatul interimarului Pocora. După publicarea listei cu firmele ale căror licență a fost revocată, neîncrederea a sporit.
Pentru acest travaliu anunțăm de pe acum că vor urma iarăși multe revocări, iar Playresponsibly, în buna tradiție câștigată în aproape 3 ani de la apariția site-ului, va continua să ofere informații credibile.
Sfatul nostru pentru ONJN este să notifice și să facă toate diligențele pentru ca firmele pe care le revocă să nu mai funcționeze la negru. N-ar fi rău să fie verificată și competența unora, gen Lilia Marin, care habar n-are care-i diferența între negru și gri.
Nici transparența decizională nu este punctul forte al Oficiului, deși banii pentru salariile angajaților provin din taxele și impozitele românilor, iar nu din vreun secret buzunar privat.
Redacția noastră intră în posesia unor documente de interes public, iar angajații ONJN nu catadicsesc să răspundă întrebărilor venite din partea Playresponybly. Ba chiar le ignoră cu desăvârșire.
Pentru a evita pe viitor astfel de carențe de comunicare, Playresponsibly a angajat o casă de avocatură prin care va notifica ONJN sau alte instituții implicate pentru supravegherea funcționării conform legii a pieței de gambling.