Gigantul livestreaming-ului deținut de Amazon își mărește lista cu site-urile care produc conținut legat de jocurile de noroc prin inserarea a două cazinouri online.

Astfel, Twitch va interzice de acum streamurile de la cazinourile online Blaze și Gamdom, adăugându-le celor patru site-uri pe care le-a interzis în octombrie anul trecut, când noua sa politică de interzicere a jocurilor de noroc a intrat în vigoare, conform anunțului de miercuri, 2 august. Cele patru site-uri anterioare sunt Stake.com, Rollbit.com, Duelbits.com și Roobet.com.

„Obiectivul nostru acum, la fel ca toamna trecută, este să menținem comunitatea în siguranță, să abordăm comportamentul prădător și să facem Twitch mai sigur”, explică compania într-o postare pe Twitter.

Restricțiile introduse de platformă vin după o serie de controverse în jurul platformei, generate anul trecut, după ce un streamer a fost acuzat de escrocherie (în valoare de mii de lire sterline) de către utilizatori și de către alți creatori de conținut.

Platforma permite pariuri sportive și poker

Platforma a fost acuzată că contribuie la creșterea dependenței de jocuri de noroc, ceea ce i-a determinat pe directorii Twitch să spună că vor interzice site-urile web care includ jocuri de sloturi, ruletă sau zaruri fără „licențe nici în Statele Unite, nici în alte jurisdicții care oferă suficientă protecție consumatorilor”.

Iar Blaze și Gamdom nu sunt disponibile în Statele Unite, deși utilizatorii pot accesa în continuare aceste cazinouri online folosind rețele private virtuale care le maschează locațiile.

Twitch spune că a observat că influența jocurilor de noroc au scăzut cu aproximativ 75% după ce, în 2022, a adoptat noua politică, dar a remarcat, de asemenea, că „noi tendințe” apar, motiv pentru care își actualizează politica, cu scopul de a proteja mai bine utilizatorii.

Compania interzice în prezent partajarea de link-uri sau coduri de recomandare către site-uri care includ jocuri de sloturi, ruletă sau zaruri pentru a evita înșelătoriile și „alte daune de la site-urile de jocuri de noroc îndoielnice”.

Site-urile axate pe pariuri sportive, sporturi fantastice și poker sunt încă permise pe Twitch.