Tudor Simota, omul care a participat activ la înfințarea acestei instituții numite ONJN de la prima hârtie, cum ne mărturisea dumnealui cu o mândrie ușor mascată, revine în actualitate de la scamatoria făcută de fostul premier Ciucă, care l-a numit și demis pe directorul general de atunci în mai puțin de trei zile lucrătoare, un fel de așa ceva nu există.

Totuși, cel mai picant (sau oribil) lucru de atunci a fost preluarea funcției de președinte al ONJN, sub forma unui extrem de lung și incompetent mandat, prin numirea domnului Mihail-Silviu Pocora.

Coabitarea celor doi a fost un fel de „NIMIC NOU PE FRONTUL DE VEST”, o hârâială colegială însoțită de verificări ale Corpului de Control al Ministrului de Finanțe.

Ultima redută de unde mai fluiera, ca supraomul lui Nietzsche celebrul hit „CE-AM FOST ȘI CE-AȚI AJUNS”, era biroul pe care îl ocupase în ultimii ani, locație de unde Pocora s-a luptat să-l scoată până în ultima zi de mandat.

Președintele Gabi Gheorghe, cu vorbele la el sau cu atitudine?

Dar, cum mandatul de interimar a luat, în sfârșit, sfârșit, a venit rândul noului președinte Gabi Gheorghe să repare neputința predecesorului său și să găsească argumentele necesare ca să-l convingă pe directorul general Tudor Simota să părăsească biroul.

Lucru care s-a și întâmplat, începând de marți, când domnul Simota s-a mutat într-un birou alături de colegii de la Control. Întrebat de Playresponsibly de ce a hotărât chiar acum să facă pasul, domnul Simota ne-a răspuns sec: dacă știi cum să ceri, normal că primești.

Pornind de la notorietatea luptelor la baionetă pe care domnul Simota le-a dus cu ultimii doi președinți ai instituției, exceptâdu-l pe Pocora, stare conflictuală avută și cu consilierul lor, celebrul D. Ghiță, demn de remarcat este că respectivele șicanări au fost hărăzite cu darul remizelor, pe o perioadă lungă de patru ani.

Câte înjurături s-au transmis în cadrul instituțional, dar și în privat, nici în Pagini Aurii n-ar avea loc.

De asta ne-a surprins plăcut modul cum dl Gabi Gheorghe a reușit să comunice. Mișcarea făcută de actualul președinte Gabi Gheorghe, și acceptată de către Tudor Simota, deschide o poartă prin care s-a făcut un pas spre normalitate în ONJN.

Din punct de vedere instituțional, noul președinte a stabilit că Direcția de Control și cea de Autorizare să fie sub coordonarea secretarului general Narcis Godeanu.