Una dintre cele mai mari jucătoare de tenis din toate timpurilor va face parte din compania franceză „Sorare”, cu sediul la Paris, cea care a lansat în 2019 fotbalul fantasy revoluționar, grație tehnologiei blockchain. Williams va activa ca și consilier al Consiliului de Administrație și va ajuta „Sorare” să se extindă spre noi categorii, cu accent pe sportul feminin.

Vă întrebați, probabil, ce mai face Serena Williams (40 de ani, locul 59 WTA), absentă de la Australian Open, turneu de tenis de Mare Șlem aflat în plină derulare în aceste zile, la Melbourne. Răspunsul este simplu: face bani. Dar nu din „sportul alb”, ci promovând jocurile electronice.

„Sorare”, o platformă digitală care oferă posibilitatea de a combina fotbalul fantastic și blockchain-ul, a anunțat că Serena Williams va face parte din Consiliul său de Administrație. Astfel, Serena intră în compania care, în 2019, a lansat unul dintre cele mai revoluționare jocuri, bucurându-se de un mare succes.

Compania franceză are utilizatori în 180 de țări

La sfârșitul anului 2021, „Sorare” avea 260.000 de utilizatori activi lunar, în 180 de țări. Serena Williams a fost aleasă de compania cu sediul la Paris pe motiv că s-a remarcat prin calitățile sale de antreprenoare, constructoare de brand și investitor în sport și în tehnologie.

Într-un moment în care NFT-urile devin din ce în ce mai populare, „Sorare” a ales să se folosească de personalitatea și imaginea Serenei, cea care poate ajuta la unirea dintre jetoanele nefungibile și eSports. Ca și consultat, Serena Williams va aduce din experiența sa acumulată, cu scopul de a ajuta la dezvoltarea relației dintre „Sorare” și sportivi din întreaga lume. Totodată, va contribui și la strategia „Sorare” de a se extinde spre noi categorii de sport, cu accent pe sportul feminin.

Serena: „Sorare” va defini divertismentul sportiv

Prezența Serenei este importantă, mai ales având în vedere că „Sorare” - în 2022 - intenționează să se extindă în sportul feminin și spre noi categorii sportive. Prin urmare, scopul este de a permite utilizatorilor să investească în diferite echipe și jucători, creând astfel o comunitate tot mai mare.

O modalitate de a oferi sportivilor - mai puțin reprezentați de mass-media - posibilitatea de a fi cunoscuți și apreciați de o mare parte a publicului, acum din ce în ce mai pasionat de blockchain și de NFT.

„NFT-urile au potențialul de a fi instrumentul care va aduce investiții în sportul feminin. Sunt încântată să încep să lucrez alături de Nicolas și de întreaga echipă, pentru că ei înțeleg relația dintre sportivi și fani ca nimeni alții din industrie. Cred că Sorare va defini cultura și va da tonul, pe viitor, în divertismentul sportiv”, a declarat Serena Williams.