Când situația în ONJN părea că băltește absolut și profund, hop și președintele Gabi Gheorghe cu o lovitură fulgerătoare, exactă și precisă ca a melcilor șaolin.

Plecarea benevolă sau sugerată a Directorului General Ionescu Marius-Sebastian, șeful Direcției de Informatizare și Monitorizare jocuri de noroc și fost președinte al instituției în 2018, a declanșat un adevărat fior polar de emoție instituțională.

Cică un domn pe nume Ruiu a început să vorbească cu propriul scaun și să-l îmbărbăteze. Că el, Ruiu, în astfel de momente nu prea mai simte bărbăția foncției, dar sub nicio formă vreun ciolănos stătut la șpagă nu poate să-i ia locul.

Sebi Ionescu, în ultimul timp se credea într-un glob de sticlă. A renunțat cu ușurință la prietenii vechi. S-a plimbat, cuprins de o vinovată plăcere, la ultimul ICE londonez cu Interimarul Pocora.

Și tot atunci, spre seară, a cinat la lumina lumânărilor cu combinatorul Daniel Ghiță și actualul șef ASF, cină care ar putea explica faptul că noul loc de muncă al lui Sebi Ionescu să fie la vechiul loc de muncă al ex-ministrului Petrescu.

Cu sau fără voie, plecarea sau demiterea lui Sebi Ionescu este un prim pas timid, dar ușor de urmat de mulți sinecuriști din stabilimentul de pe Calea Victoriei nr. 9.

Puțini știu că pe acest loc a fost casa lui Enăchiță Văcărescu. Clădirea de atunci era dominată de erudiți, acum un simbol al mediocrității devoratoare de foncții.

Revenim mâine cu mai multe informații și o analiză a stării de fapt.