Contact
Network Advertising & Media SRL

Bdul. Iancu de Hunedoara, Nr. 25, Sector 1
București, România

Recunoașterea pokerului ca sport al minții, la nivelul șahului, de către IMSA, ar putea ajuta la explozia jocului în Mexic.

Recunoașterea pokerului ca sport mental de către Asociația Internațională pentru Sportul Minții, prin eforturile asociației braziliene World Poker Federation, a fost vestea sfârșitului de an 2022. Dacă în Europa nu se anunță schimbări majore, pe piața din America Latină, jocurile live vor prinde viteză, asigură National Poker Sports Association (NPSA), o federație mexicană.

Florentino Coalla, președintele NPSA, crede că recunoașterea pokerului ca sport al minții va oferi jocului mai multă stabilitate și un loc alături de multe sporturi tradiționale.

Școala Națională de Antrenori Sportivi din Mexic (ENED) a emis un aviz detaliat pe această temă în 2017. A stabilit că pokerul are caracteristicile de a fi un sport în Mexic, iar recunoașterea IMSA, acum, adaugă o mai mare greutate.

ENED spune că, la fel ca practica șahului, care face eforturi să apară ca sport olimpic, jucătorii de poker folosesc „corp, minte și spirit”, pentru a obține succesul, jucătorii fiind nevoiți să dezvolte strategii mentale, pentru a câștiga poziție față de adversari.

Luptă în instanță cu autoritățile

Coalla și NPSA au contribuit deja la răspândirea pokerului în Mexic. Eforturile lor au dus la liberalizat pokerul în 19 state din întreaga țară. Asta a dat naștere unor circuite. Cu toate acestea, a avut probleme la lansarea primului eveniment în Mexic.

În ianuarie 2018, în timp ce NPSA se pregătea pentru evenimentul său inaugural de la Cancun, Ministerul de Interne a intervenit și l-a închis. De atunci, a avut loc o luptă cu guvernul, pentru a recunoaște pokerul ca un joc de îndemânare, nu ca un joc de noroc. În continuare, lupta se duce la Curtea Supremă.

Coalla afirmă că șahul este unul dintre cele mai jucate sporturi din lume, dar crede că pokerul ar putea răsturna asta în ceea ce privește popularitatea. Există un câmp imens de jucători de poker în Mexic, dar numărul ar fi mai mare dacă guvernul renunță la interdicții și blocaje.

Executivul NPSA consideră că numărul jucătorilor de poker online din Mexic a explodat în perioada de COVID-19. Acum sunt peste 2,5 milioane, potrivit lui Coalla. Acest lucru face din Mexic a doua țară ca mărime în ceea ce privește pokerul online, după Brazilia.