Pentru a reduce costurile menținerii monarhiei, Regele Charles al III-lea ar dori să vândă 12 dintre caii pursânge care au aparținut grajdului regal, marcând o discontinuitate față de domnia Elisabetei a II-a.

Pe lângă faptul că pentru fidelii ei câini din rasa corgi, care au însoțit-o încă de când era mică, Regina Elisabeta a II-a a avut o mare pasiune pentru cai, ca și crescător. Ea a reușit să câștige câteva milioane de lire sterline (aproximativ 500.000 doar în 2021) și numeroase premii importante, precum Royal Ascot's Gold Cup în 2013, câștigată de Estimate.

Acum, succesorul său, fiul Charles, în cadrul politicii de reducere a cheltuielilor legate de menținerea monarhiei britanice, a decis să vândă o parte din bijuteriile grajdului regal. O alegere confirmată de surse apropiate Palatului Buckingham: „Regele va menține tradiția prezenței monarhiei la cursele de cai, dar nu are aceeași pasiune pentru acest sport ca mama sa”.

Potrivit ediției de duminică a ziarului englez Daily Mail, 12 cai vor ajunge la licitație, reducând numărul total la 25.

Printre altele, cei mai buni ofertanți vor putea câștiga proprietatea pentru Just Fine și Love Affairs, respectiv primul cal care a câștigat cu noul rege și ultimul care a câștigat cu două zile înainte de moartea fostei Regine.