Informația furnizată în exclusivitate de Playresponsibly pe 16 mai, conform căreia Tudor Simota a fost mutat disciplinar la Serviciul Teritorial Nord-Vest, a fost confirmată.

Mutarea apare pe site-ul oficial al instituției din Calea Victoriei numărul 9, unde este trecut numele fostului director general de la Direcția Generală de Supraveghere și Control.

Conform noii organigrame, Erika Șoșdean, care era șefa serviciului înainte de detașarea lui Simota, având o exercitare temporară a funcției, va deveni simplu inspector.

Este de așteptat ca, pierzând frâiele puterii locale, Șoșdean să caute o detașare profesională la un alt departament din subordinea Mnisterului Finanțelor. 

Simota are parte tot o exercitare temporară a funcției, putând fi mutat în orice moment. Oficialul a anunțat că va contesta în instanță măsura aplicată.

Trimis la munca de jos, Simota, care fusese retrogradat la rangul de simplu inspector, susținea că nu va pleca din sediul central.

Zilele trecute însă, el a fost văzut în Bistrița, pentru a lua contact cu activitatea din provincie. Serviciul Teritorial Nord- Vest are două sedii: în Bistrița și la Cluj.

Organigrama are „găuri”. La Serviciul Teritorial Sud-Est, postul de șef serviciu nu a fost ocupat, după promovarea la centru a lui Valentin Tomescu, uns director general în locul lui Tudor Simota.

Organigrama ONJN postată pe site-ul oficial:

simotavest.jpg
simotavest.jpg