O lume întreagă se închide pe piața de metrologie din România începând cu 29 iunie, data la care intră în vigoare un ordin de președinte mai vechi, care scoate din joc firmele ce nu dețin acreditare pe domeniul reglementat.

Deși conducerea actuală a ONJN a promis prelungirea termenului, ordinul de președinte menit să limpezească situația încă n-a fost dat. Iar în avantaj ar fi o anumită companie, BMM, despre care Playresponsibly a tot scris.

Sunt vizate două persoane

Una dintre firmele care, deși susține că are documentele în regulă, nu a primit de la ONJN licență de funcționare este RMC Slot Conformity SRL.

Deranjat că nu poate funcționa după 1 iunie, Sandu Mihai Daniel, administratorul firmei oltene, a depus la DNA, pe 18 mai, la Serviciul Teritorial Craiova, plângeri penale pe numele președintelui interimar Silviu Pocora și a lui Mihăiță Ruiu, șeful Direcției Generale de Autorizare Jocuri de Nooc, reclamând un blocaj făcut premeditat.

Nu este prima oară când când șefii Oficiului sunt convocați la DNA. În 2021, ONJN s-a confruntat cu alte plângeri penale, iar instituția, speriată de amploarea scandalului, a dat înapoi după 3 săptămâni, redându-i licența companiei REGIO Metro, „mama” firmei care acum încearcă să obțină licența, după ce a primit de la RENAR acreditare pe o schemă experimentală.

Acuze de obrăznicie

Și atunci, Ruiu s-a ales cu plângere penală, în timp ce Pocora a scăpat, fiind personaj secundar la acea vreme în instituție, reprezentată de duetul Alin Teodor-Dan Ghiță.

La sediul ONJN a avut loc, ieri, o ședință cu scântei. Preocupat să-și securizeze postul, Pocoras-a trezit pe cap cu altă problemă: a primit vizita lui Alexandru Voinea, reprezentant al RMC Slot Conformity SRL.

La întâlnire au mai fost prezenți secretarul general Narcis Godeanu, precum și amintitul Mihăiță Ruiu. 

După ce a reclamat bătaia de joc a conducerii Oficiului, Alexandru Voinea a fost numit „obraznic” de către Ruiu, iar spiritele s-au încins, fără însă a degenera în lupte corp la corp, incidente care au avut loc în ONJN, în trecut.