Consecințele negative ale cadrului de reglementare complicat și restrictiv german pentru pariurile sportive au ieșit la iveală în 2022, când a avut loc cu o scădere de 13% a pieței pariurilor sportive.

Scăderile au avut loc în ciuda faptului că a fost anul Cupei Mondiale de fotbal, pe fondul unei puternice expansiuni a pieței negre, conform Deutscher Sportwettenverband (DSWV) – Asociația Germană de Pariuri Sportive.

Pentru a contracara această problemă, DSWV solicită consolidarea pieței legale a pariurilor sportive.

„Din păcate, în 2022, exact scenariul despre care am avertizat în repetate rânduri s-a adeverit: piața legală trebuie să țină cont de nenumărații furnizori de pe piața neagră, care nu aderă la nicio regulă.

Pentru majoritatea clienților, dacă un furnizor are o autorizație de funcționare în Germania este un lucru secundar. Ei caută cea mai completă ofertă, cele mai bune cote, procese simple de plată și bonusuri atractive. Aici, oferte legale au probleme”, a declarat Mathias Dahms, președintele DSWV.

„Pentru a obține o licență de pariuri sportive în Germania, furnizorii trebuie să îndeplinească numeroase criterii de protecție a jucătorilor. Furnizorilor ilegali din țări terțe nu le pasă de reglementările germane.

Mulți fac, de asemenea, publicitate pe internet în mod intenționat, pentru a-i determina să joace chiar și pe jucătorii auto-excluși. Acest tip de publicitate trebuie prevenită urgent și trebuie consolidate posibilitățile de publicitate ale furnizorilor legali”, afirmă Luka Andric, CEO-ul DSWV.