Contact
Network Advertising & Media SRL

Bdul. Iancu de Hunedoara, Nr. 25, Sector 1
București, România

Dezvoltatorul american de jocuri Blizzard Entertainment a anunţat joi că va suspenda majoritatea serviciilor sale de jocuri în China continentală după ce actualele acorduri de licenţiere cu compania chineză de jocuri NetEase se vor încheia, ceea ce a dus la prăbuşirea acţiunilor NetEase.

Blizzard, care a încheiat un parteneriat cu NetEase în 2008 pentru a oferi jocuri populare precum World of WarcraftOverwatch şi Diablo III în China continentală, a precizat într-un comunicat că cele două companii nu au ajuns la o înţelegere pentru reînnoirea acordurilor "care să fie în concordanţă cu principiile de operare şi angajamentele Blizzard faţă de jucători şi angajaţi".

Parteneriatul urmează să expire în luna ianuarie a anului viitor. Blizzard a precizat că noile vânzări vor fi "suspendate în zilele următoare".

Acţiunile NetEase s-au prăbuşit cu până la 15% la Hong Kong în urma anunţului, notează AP.

Într-o declaraţie, NetEase a precizat că expirarea licenţelor cu Blizzard nu va avea "niciun impact semnificativ" asupra rezultatelor financiare ale companiei.

Compania a precizat că veniturile şi veniturile din jocurile licenţiate de Blizzard au reprezentat "un procent scăzut de o singură cifră" din totalul veniturilor şi veniturilor totale ale NetEase anul trecut şi în primele trei trimestre din 2022.

"Am depus eforturi mari şi am încercat cu cea mai mare sinceritate să negociem cu Activision Blizzard, astfel încât să putem continua colaborarea noastră şi să servim numeroşii jucători dedicaţi din China", a declarat William Ding, CEO al NetEase, în comunicat. "Cu toate acestea, au existat diferenţe materiale cu privire la termeni cheie şi nu am putut ajunge la un acord".

Jocurile afectate de această suspendare sunt World of Warcraft, seria StarCraftHearthstoneHeroes of the StormOverwatch şi Diablo III.

Anunţul făcut de Blizzard, care nu a oferit mai multe detalii, a fost cel mai important topic pe platforma chineză Weibo, cu peste 100 de milioane de vizualizări, utilizatorii exprimându-şi şocul şi tristeţea. Mulţi au spus că au jucat jocurile produse de Blizzard de peste un deceniu.

"Tinereţea mea a fost puternic marcată de jocul Hearthstone", a spus un utilizator, în timp ce altul s-a plâns: "Sunt atât de trist. Am început să joc jocuri Blizzard din 2008... cum îmi iau rămas bun?".